AK Parti Konya İl Başkanlığı 70. İl Danışma Meclisi gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Danışma Meclisi, şehitler için saydı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye’nin son 15-16 yılda büyük gelişmeler kaydettiğini ancak ülke içinde bundan rahatsız olan bir takım kesimlerin olduğunu ifade ederek, “Hem şehrimizde hem de ülkemizde güzel gelişmeler oluyor. Hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz. Türkiye tek yumruk olmuş, milli meselelerinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeği ile sanatçısıyla sporcusuyla hep birlikte dünyaya bir mesaj veriyor. Ama gelin görün ki bu birliktelikten rahatsız olanlar var. Geçmişe dönüp baktığımızda iç çekişmelerle bu ülke gelişememiş, gücünü kaybetmiş, gerek bölgesi gerekse dünyadaki gelişmelere karşı gerekli tavırları gösterememiştir” dedi. 

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GEREKENİ YAPMALIYIZ” 

Büyük ve güçlü Türkiye için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine değinen Angı, “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye’nin gelişimini hep birlikte görmekteyiz. Bundan memnun olması gereken bir kesim farklı gerekçelerle gündemi farklı noktalara taşımak adına olmadık açıklamalarda bulunabiliyorlar. Yakın tarihte yaşadıklarımızı bahsettiğim bu kesimler unutabilirler ancak milletimiz unutmadı. Büyük ve güçlü bir Türkiye istiyorsak bunun gereğini yapabilmeliyiz. Bu ülkenin demokrasisini askıya alabilmek için her fırsatta ellerinden geleni yaptılar. Meclis iradesinden, demokrasiden dem vuranlar meclis iradesini Anayasa Mahkemesinin kararlarına mahkum ettiler. Bir takım kurum ve kuruluşlar, ülkenin gerçek sahibi görüntüsüyle bu millete ne acılar çektirdiğini hep birlikte yaşadık. Siz yapamamışsanız, bunu yapan bir parti ve lider varsa buna saygı duymanız lazım” şeklinde konuştu. 

“2019’U ADIM ADIM YAKALAYACAĞIZ” 

Cumhur İttifakının önemine dikkat çeken Angı, “Bu ülkenin bekası adına milli duruşu ortaya koyanlar Cumhur İttifakında bir araya geliyorlar. Bu birlikteliği çok daha güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için de bizler teşkilatlar olarak tüm mahallelerimizde, ilçelerimizde ve şehrimizin tamamında bize düşen gayreti ortaya koymalıyız. Çok değerli Milletvekillerimiz mecliste bu doğrultuda çalışmaları bir bir hayata geçirirken, belediye başkanlarımız son yıla girmiş olmalarının heyecanıyla ellerindeki projeleri toparlayabilmenin çabası içindeyken, bizde ana kademe ve gençlik kollarımızın kongre süreçlerini tamamladık, kadın kollarımızda da bir yandan kongre heyecanı başladı. İnşallah onlar da kongre süreci kısa sürede tamamlayacaklar ve yeniden dirilişin bu şehirdeki temsilcileri olarak üzerimize düşen gayreti göstereceğiz. Geçmiş alışkanlıklarımızın iyilerini devam ettireceğiz, eksik ve yanlış olanları düzelteceğiz. Ciddi bir tecrübe birikimiyle 2019’u adım adım yakalayacağız. İçimizde birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemleri yaşıyoruz. Gönül birliği ile bu süreci yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.  AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un programa gönderdiği mesaj okundu. 

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİN OKULUDUR” 

AK Parti’nin belediyeciliğin okulu konumunda olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “AK Parti bir belediyecilik geleneğinin adeta özümsenmiş, kemale ermiş şeklidir. AK Parti belediyeciliğin okulu konumundadır. Bunu Türkiye’nin her yerinde AK Parti belediyelerinde görüyoruz. Göreve başladığımız andan itibaren bu duygu ile hareket ederek hamdolsun bugüne kadar çok önemli bir başarı hikâyesine imza attık. Zaten çok önemli bir belediyecilik geleneğine sahip olan Konyamız, şu anda çok farklı bir noktaya taşınmış durumda bulunuyor. 2004 yılında bir dünya şehri hedefiyle yola çıkmıştık. Bu hedefimize önemli olanda ulaştık. Teşkilatlarımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hep birlikte büyük bir başarıya imza attık. Fakat iki günü eş olan ziyandadır. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkemiz yeni ve büyük hedeflere koşuyor” dedi. 

“YENİ REKORLAR KIRMAYA GAYRET EDECEĞİZ” 

Milletvekilleri adına söz alan AK Parti Konya Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu da, 2019 seçimleri öncesinde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Kongrelerimizi büyük ölçüde tamamladık. Yeni görev alan arkadaşlarımızın hepsine başarılar diliyorum. Bugüne kadar partimize hizmet etmiş herkese de teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni eski ayır etmeden hep “Birlikte Konyayız” sloganı ile 2019 seçimlerinde yeni rekorlar kırmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu. Programa, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Konya Milletvekilleri Mehmet Babaoğlu, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal, Halil Etyemez, Leyla Şahin Usta, Uğur Kaleli, İl yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim