Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin yaşam kalitesine katkı sunan yatırımları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Başkan Altay, bu kez 2017 yılı boyunca Selçuklu’yu cazibe merkezi haline getiren sosyal yaşamdan spora, altyapı, temizlikten park bahçe çalışmalarına kadar yapılan tüm belediye faaliyetlerini anlattı.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programdaki konuşmasında, Selçuklu’nun gelişmişlik endeksi ve nüfusuyla Konya’nın en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Altay, “İsmini aldığımız medeniyetin mirasçısı olarak 2017 yılında da Konya’ya ve Konya halkına yakışan projeleri hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz hizmet ve yatırımlarla şehrin çehresi değişti, Selçuklu’da yaşayanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik tesisler ülke genelinde örnek gösterildi " dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’da yapılan hizmet ve yatırımları kamuoyu ile paylaşarak şu bilgileri verdi: “Cumhurbaşkanlığı tarafından himaye edilen ve Selçuklu Belediyesince yürütülen "Anadolu Selçuklu Çağı Mirası Projesi" tamamlandı. 30 bin km yol kat edilerek, üçü mimari, ikisi müze eserleri olmak üzere, beş ciltlik eser ve 30 dakikalık belgesel ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’nde bilgilendirme yaptık. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belgesel için çekimleri yapıldı. Park Bahçeler, Fen İşleri ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğüne ait yeni araçları hizmete sunduk. Üç müdürlüğümüzün çalışmalarına kazandırmış olduğumuz 90 aracın toplam maliyeti 21 milyon 371 bin 500TL. Konya’nın cazibe merkezi olan Kelebekler Vadisi içinde Selçuklu Çiçek Bahçesi’ni hizmete açtık. Selçuklu Çiçek Bahçesi içerisinde yer alan 1 milyon 261 bin 500 adet lale ile 18 tür ve 83 çeşitten oluşan toplam 437 bin 500 adet çiçek ziyaretçilerine görsel bir şölen sundu. 8 bin 700 metrekarelik özel peyzaj alanı ile dikkat çeken bahçe, Konya ve Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yapılan çiçek bahçesi olma özelliğini de taşıyor. Maliyet 467 bin 133 TL. ‘Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde’ projesi kapsamında her gün Yüksek Hızlı Tren ile Konya'dan Bilecik ve Söğüt'e kültür turu düzenledik. 2 etaptan oluşan ‘Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde’ projemizde toplam 3 bin 100 hemşehrimizi 40’arlı turlar halinde Bilecik ve Söğüt'e götürdük. Selçuklu’da 6 yıldır başarıyla uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dört okulda etkinlikler düzenlendik. Yine Bosna Hersek'in Zenica şehrinde düzenlenen 5. Çocuk Şenliğinde SEDEP, Türkiye'yi temsil etti.”

SOBE’DE EĞİTİMLER BAŞLADI

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE)’nin Mayıs ayında terapi alanında hizmet vermeye başladığını hatırlatan Başkan Altay, “Otizmli bireyler ve aileleri için umut ışığı olan ve bu kapsamda Türkiye’de bir ilk olan merkezde şu an itibariyle 52 öğrenci terapi alanında spor, hidroterapi ve hippoterapi hizmetinden faydalanırken, Ocak ayında başlayan eğitim kısmında da 22 öğrenci hizmet almaktadır. Tarihi Kentler Birliği tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda Aya Eleni Müzesi ile ödül almaya hak kazandık. 8.yılda 8. ödülü almanın gururunu yaşıyoruz. 2017’nin en önemli ve en çok ses getiren projelerinden biri de ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projemiz oldu. Çocuklarımıza cami sevgisini aşılamak için başlattığımız projemizde 40 gün boyunca camide sabah namazına katılan çocuklarımıza bisiklet hediye ettik. 224 camide gerçekleşen projede bin 777 çocuğumuza bisiklet hediye ettik. Bizim yapmaktan çocuklarımızın ve ailelerinin katılmaktan son derece mutlu olduğumuz projeyi önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirip geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. 21 caminin bahçe düzenleme işini tamamladık. 10 caminin daha bahçe düzenleme işine devam ediyoruz. Cami bahçelerine kurduğumuz oyun grupları ile ümmetin geleceği olan çocuklarımızı camilerle buluşturmayı amaçlıyoruz. Toplam Maliyet 3 milyon 645 bin 16 TL” diye konuştu.

SİLLE BARAJ PARKI

Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan Sille Baraj Parkı’nı, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz tanıtım toplantısında hizmete açtıklarını anımsatan Altay, “Parkımız 1 milyon 985 bin metrekareile Konya’nın en büyük parkı ve Türkiye'de yapılmış en büyük parklardan biri. Park içinde 221 bin metrekare yüzey alanı ile Sille Himmet Ölçmen Barajımız yer alıyor. İzci kampı merkezi, tekne gezinti alanı, uçurtma tepesi, çay bahçesi, restoran, mescidler, iskele, ahşap gezinti yolları, çim amfi, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanlarını içerisinde bulunduran Sille Baraj Park hemşehrilerimizi su ve tabiat ile buluşturuyor. Tüm bu yatırımlarımız 21 milyon TL'ye mal oldu. Asfalt ve altyapı çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Her yıl asfalt, parke ve bordürde kendi rekorumuzu egale ediyoruz. 2017 yılında 544 bin 31 metrekare parke, 141 bin 396 metre bordür, 480 bin 331 metrekare sıcak asfalt, 416 bin 66 metrekare soğuk asfalt imalatı gerçekleştirdik. Toplam maliyet 38 milyon 558 bin 203 TL. Parkları yapmak yetmiyor bakımı da çok önemli, çocuklarımızın sağlığını düşünerek hijyenik ortamlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz. 49 noktadaki çocuk oyun gruplarının zeminini 15 bin mlik alanı EPDM dökme kauçuk uygulama ile kapladık. Toplam bedel 3.8 milyon TL” şeklinde konuştu.

KONYA'NIN EN BÜYÜK KURBAN PAZARI 

202 bin metrekare alanda Konya'nın en büyük kurban pazarını ilçeye kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altay, yeni kurban pazarında 400 ayrı satış noktası ve ayrıca bin 500 araçlık otoparkın bulunduğunu ve maliyatinin 6 milyon 901 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.

Sille’nin, Konya’nın yeni markalarından biri olduğunu vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sille’yi turizme kazandırmak için yoğun bir restorasyon çalışması yapıyoruz. Resterosyan çalışmalarımızdan birini de Sille Subaşı Camii’nde gerçekleştirdik. Resterosyanı tamamlanan cami ibadete açıldı. Selçuklu’ya 7 anaokulu kazandırıyoruz. Yapımı devam eden anaokulları ile Selçuklu'da okul öncesi eğitimde önemli bir boşluk doldurulmuş olacak. 3,6 ve 8 derslikli olarak planlanan anaokulları da oyun odaları, rehberlik servisi, idari bürolar ve yemekhane gibi bölümler bulunacak. Selahattin Eyyubi, Kılıçarslan, Akşemsettin ve Beyhekim Mahallerinde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Yazır, Aşağı Pınarbaşı ve Bosna Hersek mahallelerindeki anaokullarının inşaatını yakın zamanda başlayacak. Toplam 12 milyon 84 bin 100 TL'ye mal olacak. Çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetişmesi amacıyla ilçeye Çocuk Trafik Eğitim Parkı kazandırıyoruz. Trafik Eğitim Parkı 9 bin m'lik alanda 2 milyon TL’ye mal olacak bir yatırım. Parkımızın büyük bir kısmını tamamladık” dedi.

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi'ne kazandırılacak olan eğitim kampüsü için protokol imzaladıklarını ve ihalenin de tamamlandığını aktaran Altay, “2 tane 20 derslikli okul, idari kısımlar, örnek bir spor salonu ve çocuklarımızın yemekhane ve konferans salonu olarak kullanacakları toplam 13 bin metrekarelik alandan oluşan ve mimarisiyle de Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi'ne yakışır örnek bir proje hayata geçiriyoruz. İhale Bedeli, yaklaşık 19 milyon 900 bin TL. Konya’nın en büyük kültür projesi ‘Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor’ organizasyonunun 2. etabını tamamladık. 2016 yılında başlatılan organizasyon kapsamında 12 bin 100 kişi havayolu aracılığıyla ecdadla buluşturmuştuk. 2.etabında da 8 bin 454 öğrenci Çanakkale’ye götürdük. Bu yıl ile birlikte toplamda 20 bin 514 kişi 102 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı verilen mücadeleye ev sahipliği yapan Çanakkale’yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı buldu” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SELÇUKLU KONGRE MERKEZİNİ AÇTI

Başkan Altay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu’nun en büyük kongre merkezi Selçuklu Kongre Merkezi’nin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a şükranlarımızı arz ediyorum.”

Selçuklu’da temizlik hizmetlerine yeni bir boyut kazandıracak “Akıllı Atık Toplama Sistemi”nde çalışmaların başladığını söyleyen Altay, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz pilot uygulaması Bosna Hersek Mahallesi’nde olan çöp konteynerlerine doluluk ve sıcaklık sensörlerinin montajını tamamladı. Günlük yaklaşık 650 bin kilogram atık topladığımız Selçuklu’da modern belediyeciliğin ve teknolojinin en son yeniliklerini kullanıyoruz. Selçuk Üniversitesi karşısına yapılacak olan yurdun ihalesi de tamamlandı. Yurdun adı 15 Temmuz Yerleşkesi olacak inşallah. 7’şer katlı iki bloktan oluşacak öğrenci yurdu 245 oda ve 1000 yatak kapasiteli olacak. Toplam 17 bin 566 metrekare alan üzerine inşa edilecek yurdun maliyeti 17 milyon 43 bin 330 TL. Bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz ‘1 Hadis 1 Film’ Kısa Film Yarışması’nın ödül törenini birbirinden değerli jüri üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdik. Yarışmanın bu yıl ki jüri üyeleri Yapımcı-Oyuncu Necati Şaşmaz, Diriliş Ertuğrul’un senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, Oyuncu Ayberk Pekcan, Oyuncu Cahit Kayaoğlu oldu. 91 eser arasından jüri değerlendirmeleri sonucunda finale kalmayı başaran ilk 3 eser çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Gecede ayrıca 7 esere de mansiyon ödülü verildi. Yarışmada; ‘Nöbet’ adlı eseriyle Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Rüştüoğlu birinci oldu.”

BÜYÜK KUDÜS GECESİ

Başkan Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ile birlikte düzenlediğimiz "Büyük Kudüs Gecesi" etkinliğiyle ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi, Filistin'e olan desteğimizi yineledik.Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşenprograma Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun yanı sıra Grup Genç ve Sanatçı Ömer Karaoğlu ilahi ve ezgileriyle renk kattı.” Başkan Altay Selçuklu'da 2017 yılını anlattığı konuşmasını, "Güleryüzlü, güvenilir ve gayretli belediyecilik anlayışıyla 8 yılda Selçuklu'yu Türkiye'ye model hale getirdik. Yaptığımız tüm yatırım ve hizmetlerimizde optimal davrandık ve kaynaklarımızı yatırıma aktardık. Selçuklu Belediyesi'nin 2017 bütçesi 475 milyon TL ve bu bütçenin yüzde 83’ünü gerçekleştirmeyi başarabildik. 2018 yılı bütçemiz 525 milyon TL. İnşallah bu kadar büyük bir yatırımı yapmayı Rabbim bize nasip eder. Bize duaları ile destek olan her yaştan hemşehrimize teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerde emeği olan teşkilat mensuplarımıza, mahalle muhtarlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye tamamladı.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Şeyda Boydak ve Dilek Pekkutucu, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, mahalle muhtarları, Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve üyeleri, belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

HABER: EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim