Sıfır araç bayileri çeşitli kampanyalar düzenliyor. Sıfır kilometrede araç satın almak isteyenler ise ikinci el araçlarını takas yöntemiyle sıfır araç bayilerine satabiliyor. Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar, “Müşteri memnuniyetinin sağlanması ve sıfır aracı desteklemesi açısından ikinci el araç ticaretini önemsiyoruz. Toplam ticaretimizin yüzde 40’ı ikinci el araçların takasıyla oluyor” dedi. 

İkinci el aracı alırken de satarken de güven duygusundan hareketle belli kriterlere göre ticaret yaptıklarını belirten Bülent Tutar, “Sıfır araç satışından hariç ikinci el araç için de bir ekibimiz var. Boya ve kaporta ve mekanik ekibimiz alım yaparken mutlaka aracın bir eksperini yapıyor. Aracın tamamının satışlarını firmamız üzerine alıyoruz. En güvenli ve sağlam ticaret yolu olan noter satışını alarak yapıyoruz. 

Bunu yaparken iki düşüncemiz var. En önemlisi müşterimizin satış konusunda mağduriyet yaşamaması. İkincisi de satın alacak müşterilerimize cazip koşullarla Renault finanstan kredi kullandırılması. 

Müşterilerimizin getirdiği araçların ekspertizini yaptıktan sonra kendisine başka bir yerden de ekspertiz yaptırmalarını istiyoruz. Müşterimizin güvenini daha çok kazanıyoruz.

Çelik Motorlu Araçlar bünyesinde Renault, Dacia, Citroen gibi markaların sıfır bayiliğini yapıyoruz. Ancak tüm model ve tipteki araçları ağır hasar kayıtlı olmaması kaydıyla alıyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. 

Burada da dikkat ettiğimiz konu çok yıpranmamış olması. Satarken bizim yüzümüzü karartmayacak olan her aracı alıp satabiliyoruz.  İkinci el ticaretini firmamız kurulduğundan bu yana yapıyoruz. Son 3 yıldır daha profesyonel anlamda yapıyoruz” diye konuştu. 

İkinci el araç alacaklara da tavsiyelerde bulunan Bülent Tutar, “İkinci el araç alacaklara tavsiyemiz, aracı mutlaka canlı görsünler. Ekspertizini yapsınlar. Aracın rehini, hacziyle ilgili durumu görmeden kaparo vermesinler. Kontrol güvene mani değildir. Satıcıya ne kadar güveniyor olsanız da mutlaka kontrol ettirin” diyerek sözlerini tamamladı.

FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim