AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın düzenlediği 18. Dönem Siyaset Akademisi için başvurular başladı. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Lokman Özturhan, düzenlenen tanıtım toplantısında, siyaset akademisinin AK Parti'nin geleneği haline geldiğini söyledi. 

Siyaset akademisinin, 2008 yılında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başladığını anımsatan Özturhan, şunları kaydetti:

"Bu yıl siyaset akademisi programlarının 18'incisini gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda 2008-2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60 bini aşkın katılımcı, siyaset akademisinde eğitim görme imkanı bulmuş ve bu katılımcılardan 25 bini eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp, sertifika almaya hak kazanmıştı. Ülkemizde bir siyasi parti tarafından 17 dönemdir kesintisiz olarak uygulanan tek eğitim faaliyeti olan ve kurumsal bir niteliğe bürünen siyaset akademisi katılımcıları ve verilen eğitimin niteliği bakımında oldukça değerlidir. Ocak 2018'de 18. dönemi başlayan siyaset akademimizin bu yılki teması '1919'dan 2019’a milletin emrinde aydınlık geleceğe' olarak belirlenmiştir."

Siyaset akademisine, siyasi kimliğine bakılmaksızın tüm vatandaşlarının katılabileceğini ifade eden Özturhan, akademiye katılmak isteyenlerin, bizzat AK Parti Konya İl Başkanlığı'na gelerek ya da www.siyasetakademisi.org internet sitesinden başvurabileceklerini söyledi.

Siyaset akademisi eğitim programının, toplamda 20 saatten oluştuğu ve 8 hafta süreceği bildirildi. 

AA

Editör: TE Bilişim