Birlik Vakfı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Bölge Teşkilatları Toplantısı’ Konya’da gerçekleştirildi.  Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa  27. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş , bölge ve şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

‘AMACIMIZ VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN GENÇLİK YETİŞTİRMEK’

Kur’an tilaveti ile başlayan toplantının açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, “Birlik Vakfı’nın vakıf yönü İslam’ın vakıf anlayışından neşet etmiştir ki, inancımız gereği insanlara hayırlı olmaya gayret ediyoruz. Birlik Vakfı Konya şubesi olarak, kardeşlerimizin dua ve destekleriyle yaptığımız çalışmaların amacı vatanını ve milletini seven gençlik yetiştirmek, nereden nereye gittiğini, dostunu düşmanını bilen, iyiyi kötüden ayıran bir gençlik yetiştirmektir.  Gayretimiz ise bir ayağı İslam dairesinde bir ayağı dünyayı dolaşan hükümleri yola çıkarmaktır. Müslüman ferasetini kuşanmış, dostunu düşmanını bilen, iyiyi kötüden ayıran bir gençlik asıl amacımızdır. 29 Mayıs 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı’nın gayesi; Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.Vakfımız, Vakıf senedi doğrultusunda çaba sarf ederek, üniversite gençliğinin ihtiyaçlarını gidermek için her yıl burs ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sağlamaktadır.Bunu gerçekleştirmek için 1985 yılından bugüne kadar her yıl ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencileri burs komisyonuz tarafından seçilerek, 8 ay boyunca düzenli burs dağıtımları yapılmaktadır.Kültürel ve eğitim faaliyetlerimiz de her yıl olduğu gibi düzenli olarak devam etmektedir. Vakıf senedi doğrultusunda Cumartesi günleri yapılan haftalık konferanslar ilim ve bilim adamları tarafından verilmektedir. Çeşitli dil ve el sanatları kursları açarak sene sonlarında düzenlenen sergilerde kursiyerlerin eserleri de sergilenmektedir” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, “Birlik Vakfımız şu anda 53 ilde gayesi doğrultusunda, milletin birliği, beraberliği ve ileriye gitmesi için, ötelere, daha da ötelere gitmesi için gayretlerini, hizmetlerini sürdürmekte, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim de imanlı, inançla, vatansever, çağın gerektirdiği şekilde gençler yetiştiren Birlik Vakfı’nın, çalışmalarını taktirle takip ettiklerini vurgulayarak, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarını desteklediklerini bildiren Büyükalim, Bilgehaneler, Gençlik Merkezleri, Genç Komek  gibi bir çok merkezle bilinçli, imanlı, kültürlü, imanlı ve çağın gerektirdiği gibi gençler yetiştirmek için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını kaydetti. AK Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca, amacı yerel ve milli gençleri yetiştirmek olan Milli Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın bu konuda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Kılca, 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan olaylarda MTTB ve Birlik Vakfı gibi birlik ve vakıfların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Aynı davanın ruhunu taşıdığım için gurur duyduğunu ifade eden AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş, “Elhamdülillah doğru ruhu taşıdığımdan memnunum. Allah birliğimizi, beraberliğimiz hiçbir zaman bozmasın” diye konuştu.

‘15 TEMMUZ’DA GÖRDÜĞÜMÜZ MİLLİ ŞUUR BİZE LAZIM’

MTTB 48. Dönem Genel Başkanı ve 27. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise yaptığı konuşmada  “Bu salonda gençlerimizi görmekten memnunum” sözleriyle, hem manevi hem de siyasi bakımdan maneviyatı yüksek olan Konya’nın merkez olduğunu bildirerek, ülkenin içinden geçtiği ihtilaller ve kötü günleri anılarıyla anlattı.  Kahraman’ın ‘ Ne geceydi ya’ sözleriyle dile getirdiği 15 Temmuz kalkışması ve Meclis’te yaşananlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşadıklarına yönelik anlattıkları, sık sık alkışlarla kesildi. Kahraman, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Öyle günlerden geldik, Müslümanlar öyle eziyet gördü ki. Ezan Türkçe olacak, örtünmek ne demek? Dini nikah olamaz. Allah o günleri bir daha göstermesin. Türkiye inançsız olamaz. Türkiye’nin fikri ve siyasi şekillenmesinde, istikametini belirlemesinde büyük emeklerimiz oldu. Gençlerimiz daha okulda okurken, eğitim ve öğrenim hayatı devam ederken, mesleklere vakıf olması bakımından bu teşkilatlarla iç içe olması lazım. Hayata atıldığı zaman bu imkanı bulamaz. Teşkilatlanma çok güzel bir şey. Milli Türk Talebe Birliği bunu çok güzel yaptı. Toplum her şeyi gördü. Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz. Gelişiyoruz. Gelişmeye de devam edeceğiz. Bize ne isek o olmak yakışır. Dünyanın 206 ülkesinin hiç birinde çocuğa değer verilmez. Ama bizim ülkemizde çocuklar 23 Nisan’da makama oturur, talimatlar verir. Biz kendimiz olacağız, darbeye müsaade etmeyeceğiz. Birbirimizi de ötelemeyeceğiz. 15 Temmuz’da gördüğümüz milli şuur bize lazım. Biz o geceyi birlik ve bütünlük içinde düşündük. Ve o tablo 7 Ağustos’taki Yenikapı mitinginde kendini gösterdi. O günleri aynı ruhla yaşamaya devam edeceğiz. Selçukluyuz, Osmanlıyız. Biz ağaca takılmayacağız, ormanı göreceğiz”  dedi. Toplantının öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise Türkiye genelinde 15 şube başkanının katılımıyla yapılan faaliyetler ve bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında istişare yapıldı.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim