15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde mesajlar yayınlandı. Mesajlarda Türk Milleti'nin gösterdiği kahramanlığa dikkat çekilerek, 15 Temmuz'un yeniden dirilişin tarihi olduğu vurgulandı. 

BAŞKAN PEKYATIRMACI: 15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANIDIR'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz'un asırlar boyu dilden dile anlatılacak bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında hain darbe girişimine birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyan asil Türk milletinin tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık destanının üzerinden 2 yıl geçti. Milletin evlatlarına bu hainliği reva görenleri bu aziz millet asla affetmeyecektir. Özellikle yeni neslin ve gençlerimizin bu destanı iyi anlaması için 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi. 

"VATAN HAİNLERİNE HİÇBİR ZAMAN GEÇİT YOK”

15 Temmuz'un Çanakkale ruhunun adeta yeniden canlandığı bir başka millet destanı olduğunu  ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Milletimizin hainlere her dönemde verecek bir cevabı elbette var. 1071’de Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasıyla başlayan bu mücadele,  Çanakkale’de yedi düvele meydan okuyan kahraman ecdadımızla devam etmiştir. Tarih boyunca inanç ve değerleri uğruna mücadele eden aziz milletimiz konu vatan ve bağımsızlık olunca gözünü kırpmadan şahadete koşmuştur. İşte 15 Temmuz da bunun en son ve en somut  örneğidir.  O karanlık gecede her yaştan vatan evladı tıpkı ecdadımız gibi gerek tanklara gerekse kendilerine çevrilen namlulara karşı destansı bir direniş göstermiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi. 

15 TEMMUZ SAAT 20:00'DE MEVLANA MEYDANINDA BULUŞALIM

15 Temmuz ve devamında meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerini iyi anlamalı, anlatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız diyen Başkan Pekyatırmacı," Bunun için her yaştan kadın erkek tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz'un yıldönümü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde saat 20.00'de Mevlana Meydanı'na buluşmaya davet ediyorum.

BAŞKAN HANÇERLİ: 15 TEMMUZ TÜRKİYE GEÇİLMEZ DENİLEN TARİHTİR 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda "15 Temmuz, Türk milletinin topyekun Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır" dedi.

Başkan Mehmet Hançerli; mesajında şu görüşlere yer verdi: "15 Temmuz'da yapılan haince girişimi, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışları olmuş ve hainler tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişim milletimizin dirayetiyle amacına ulaşamamış ve hiç bir zamanda ulaşamayacaktır. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de 3-5 haine meydanı bırakmayacağını canı ve kanı pahasına göstermiştir. O gece, milletin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanarak yazılmıştır. 15 Temmuz Destanı hepimizindir. FETÖ’cü hainler ve iş birlikçileri, düşmanlarımız ne kadar uğraşırsa uğraşsın; hain teröristler boyunlarında ihanet yaftasıyla, milletimiz ise kahramanlık nişanıyla tarihe yazılmıştır. Çanakkale'de, Kut'ul Amare'de, Trablusgarp'ta, Kurtuluş Savaşı'nda şehadet şerbetini içerek bize vatan bırakan atalarımızın evlatları onları mahcup etmemiştir. Şebekenin yurt dışına kaçan elemanları da er geç bu millete hesap verecektir.

"BİZİM GÖREVİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTIR"

Vatanımız için canını feda eden bugüne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetleri aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz gecesi vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin." 

Başkan Hançerli açıklamasında ayrıca, "15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda düzenlenecek Şehitlerimizi ve Gazilerimizi anma programına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi. 

BAŞKAN OKKA: 15 TEMMUZ KARANLIK GECESİNİ UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz’un yıldönümü öncesi açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Milletimiz 15 Temmuz gecesi canı pahasına darbeye karşı koymuş ve Türkiye’de bir daha darbe yapılamayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir” dedi. Başkan Okka, açıklamasında şunları kaydetti; 

“15 Temmuz, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Türkiye, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi önce karanlığı, sonra da ortaya konan büyük inanç ve kararlılık ile de aydınlığı yaşamıştır. O gün sıradan bir gün olmaktan çıkarak, her türlü vesayetin ve işgalin reddedildiği, Milli İradenin kazandığı bir gün haline dönüşmüştür.

O gece milletimiz; tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiştir. İradesini vesayet altına almak istenen silahlı darbe girişimini bozguna uğratan Milletimiz, günlerce sokakları meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış, meydanların darbecilere teslim edilmeyeceğini ortaya koymuştur. Dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı olan MÜSİAD, her zaman ve her koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından da tavrını net bir şekilde ortaya koyan MÜSİAD, hiç vakit kaybetmeden milletin ve devletin yanında yer aldığını açıklayarak, Türk Milleti’nin dik duruşunu, tüm dünyaya anlatmaya girişmiştir. MÜSİAD Konya olarak da, adeta bir “2. Kurtuluş Savaşı” olan 15 Temmuz gecesinde bütün üyelerimizle birlikte milletimizin safında, meydanlardaydık. Bundan sonraki süreçte de, o karanlık gecenin milletimizce ve gelecek nesillerce unutulmaması amacıyla, her yıldönümünde hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz, 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.  Bu vesileyle milletimiz var olduğu sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah bu millete bir daha böyle karanlık geceler göstermesin”

BAŞKAN ÖZSELEK: HER ZAMAN DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden terör örgütü mensupları ve işbirlikçileri yüce Türk milletinin tokadını yemiştir.” dedi.  Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve canını hiç düşünmeden tanklara siper eden vatandaşlarımızın korkusuz tavrı sayesinde hainlerin püskürtüldüğünü vurgulayarak, "Bu hain darbe girişimi, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şehit olan 249 vatan evladının, yüzlerce gazinin, meydanlarda nöbet tutan milyonların azmi ve cesareti ile bertaraf edildi. Hain darbe girişiminin başarısız olması için nice vatandaşımız bu ülkenin bekası ve ilelebet yaşaması için canlarından vazgeçtiler. Hepsini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." dedi. Başkan Özselek, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Konya SMMM Odasının her zaman demokrasiden yana olduğunu duruşu ve yaptığı yayınlarla gösterdiğini ifade etti. Özselek, "15 Temmuz gecesinde milletimiz gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına fark etmeden demokrasimize, birliğimize ve bütünlüğümüze kast etmek isteyen darbeci hainlerin silahlarına, tanklarına, uçaklarına karşı canlarını hiçe sayarak kendilerini siper etmiştir. Tarihte eşi görülmemiş cesaret ve kararlılıkla, ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmıştır.

Biz meslektaşlar olarak demokrasiden yanayız ve demokrasiye yönelik her türlü girişimin karşısındayız. Konya SMMM Odası olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra da demokrasinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Yüce Allah’tan böylesine hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını niyaz ediyorum.  Bir kez daha ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKIN: TÜRKİYE 15 TEMMUZ'DA KÜLLERİNDEN DOĞMUŞTUR 

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain kalkışmanın ikinci yılında İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın bir açıklamada bulundu. Nice ihanetlerin ve imtihanların üstesinden gelmeyi başarmış Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde üzerinde oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara geçit vermeyecek, güçlü Millet güçlü Devlet anlayışı ile hayallerinin peşinden koşmaya devam edecektir ifadelerini kullanan Başkan Akın şunları kaydetti: "Şanlı tarihi ve insanlığa ilham veren medeniyet tasavvuru ile hedefleri doğrultusunda büyümeye devam eden Türkiye’miz, 2016 yılının 15 Temmuzu'nda yeniden küllerinden doğmuş, memleketin her köşesinden, düşmana korku dosta güven veren direnişiyle bağımsızlık mücadelesini taçlandırmıştır. Canı ve kanı pahasına verdiği bu son  İstiklal Savaşı ile FETÖ terör örgütüne ve işbirlikçilerine ölümcül bir darbe indiren Necip Milletimizin kahraman evlatlarını, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Nice ihanetlerin ve imtihanların üstesinden gelmeyi başarmış Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugünde üzerinde oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara geçit vermeyecek, güçlü Millet güçlü Devlet anlayışı ile hayallerinin peşinden koşmaya devam edecektir." 

BAŞKAN ÖZGÜVEN: 15 TEMMUZ BİR MİLLETİN ONUR MÜCADELESİDİR

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 15 Temmuz bir millettin onur mücadelesidir diyen Başkan Özgüven: “O karanlık gece millet iradesine vurulmak istenen darbeye karşı milletin destansı mücadelesidir. Hiç tereddüt etmeden 30 kurşuna meydan okuyan yiğitlerin, tüm mahalleyi kamyona doldurup meydanlara giden vefakar kadınların, tankın önüne gövdesini siper eden kahramanların gecesidir o gece. Bu Millet bağımlısızlığına ve iradesine ket vurulamayacağının tüm dünyaya ispat etti. O gece bu milletin elinde Tank yoktu, silah yoktu, top yoktu ama kocaman yüreklerinde iman gücü vardı. Hainlere bir an olsun fırsat vermeden, canlarını seve seve bu vatan uğruna veren kahramanlar vardı. Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözüyle meydanlara akan millet, al bayrağa ve azizi vatana canları pahasına sahip çıktı ve bir milletin yeniden doğuşunun, tüm dünyaya meydan okuyuşunun ilk kıvılcımını attılar. Dilerim ki Allah(cc) böyle bir geceyi bu millete bir daha yaşatmasın. Bu duygu ve düşüncelerde 15 Temmuz’da şehit olan kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim