1 Kasım'ı "demokrasi şöleni ve bayramı" olarak nitelendiren Başkan Özaltun, "Demokrasi bayramımız kutlu olsun. Ortaya çıkan tablo Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ile ilimiz ve ilçemizin yarınları için de ümit vericidir. Artık 2023 hedeflerine doğru daha emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

Açıklamasında, kesin olmayan sonuçlara göre, Konya'da AK Parti'nin bir önceki seçimlere göre en fazla oyunu artıran ilçesinin Beyşehir olduğunu vurgulayan Özaltun, bunun da ilçe için ayrı bir gurur verici durum olduğunu vurgulayarak, "Beyşehirli seçmenlerimize de sandıklarda gösterdiği teveccüh nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.
7 Haziran seçimleri sonrasında TBMM'nde tek başına iktidar oluşturacak bir çoğunluğa ulaşılamadığını hatırlatan Özaltun, bu durumun ise bazı çevreler tarafından fırsat bilinerek ülkenin her alanda tökezletilmesi için büyük bir çabanın harcandığını vurguladı.
Ancak, feraset sahibi Türk milletinin bu oyunu gördüğünü ve kendi öz evlatlarına sahip çıkarak yeniden tek başına iktidar fırsatı verdiğini ifade eden Özaltun, "Bu sonuçlar ülkemize, Konya'mıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 1 Kasım demokrasi şölenimiz kutlu olsun. Bilindiği gibi seçim döneminde halkımızın teveccühüne mazhar olabilmek için büyük bir gayret içerisine girdik ve çok çalıştık. Bu dönemde, bir araya gelmediğimiz, kucaklamadığımız hemşehrimiz kalmadı. Dünkü neticelerde, bu emeklerimizin boşa çıkmadığını gösterdi, çalışmalarımızın meyvesini aldığımız için çok mutluyuz. Beyşehir'imiz, her seçimde olduğu gibi dün de ak kadrolara olan güvenini tazeledi. Özellikle ilçemizde ortaya çıkan tablo bizlerin göğsünü kabarttı. Hafızalarımızı tazelediğimizde, Beyşehir'de yüzde 55,1'le aldığımız oy oranımızı 7 Haziran seçimlerinde yüzde 71,3'e çıkartmış olduk. Yani bir önceki seçime göre ilçemizde oy oranımız yüzde 16.2 artış gösterdi ve bu Konya'nın ilçelerinde bir rekor oran oldu. Beyşehir'i bu anlamda en zirveye yerleştirdi. Elbette ki bu gurur verici… Ancak rehavete kapılmayacağız, tevazu içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bizlere güvenen hemşehrilerimizden aldığımız bu güç ve kuvvetle, çok daha yaşanılabilir bir Beyşehir oluşturmanın gayretini göstereceğiz. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, sandık başına gidip milli iradesini tecelli ettiren ve ak kadroları tekrar iktidara taşıyan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim