Gazeteciler olarak işimiz zordur. Çok şeyle uğraşırsınız. Allah'tan başka kimseden korkmayız. Dile getirdiğimiz birçok konu olur. Şehrin her yerinden tüm kurumlarından birçok haber gelir kulağımıza, biz de aslını araştırır uygun bir şekilde yazarız. Geçtiğimiz haftalarda da bir kurum ile alakalı yazdık. 

*** *** ***

Yazıp bırakmak da bizim işimiz değil. Üzerine gideriz sonuna kadar eğer bir yanlış yaptıysak da özür dilemesini biliriz. Lakin bugüne kadar bir yanlışımız olmadı bilerek yaptığımız hamd olsun. Her zaman kendimizi savunmasını biliriz. Tüm Konya bilsin ki, bu işi layıkıyla yapanlar dim dik ayakta kalacaktır Allah'ın izni ile. Dediğimiz gibi aslını araştırmadığımız olayı aslen yazmayız. 

*** *** ***

Bir kurumla alakalı yazıyı şahıslar üzerine alındıysa biz sadece böyle olmadığını söyleriz. Öte türlü de kanun ve hukuk kurallarına uymayı da biliriz. 

*** *** ***

Allah bize bu mesleği nasip etmiş, biz de inanç ve değerler çerçevesinde, vatan-millet savunuculuğuna bağlı kalarak kalem sallamaya yemin ettik. Bizi bu yoldan kimse döndüremez. 

*** *** ***

Şunu da söylemek istiyorum biz hiçbir zaman bir insanın şahsına asla saldırmayız. Kurumlar üzerinden ve olaylar üzerinden yürürüz. Kimseye de hakaret etmeyiz. Olayla doğrudan alakası olmayanlar yazıları üstüne almasın. Varsa aksi, gelsinler söylesinler biz bilmeyerek bir yanlış yazdıysak düzeltmesini de biliriz. 

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Konya Yenigün Gazetesi'nin 21.08.2016 tarihli sayısında İbrahim Çiçekçi tarafından kaleme alınan “Efendim” çekenlerin hükümdarlığı” başlıklı bir köşeye yer verilmiş. Konya Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olan müvekkil Mustafa Boztepe'nin liyakat sahibi olmadığı halde Eski Vali Sayın Muammer Erol'a el ovuşturup efendim çektiği (dediği) ve bir belediye başkanının telefonu ile Kaptan Köşk tabir edilen makama oturtulduğu, ihalelerden bedeller kestiği, kurnazlıkları ve burnunu soktuğu necis işlerin saymakla bitmeyeceği hatta tuvaletler konusunda dahi ahkam kestiği, kurum içine devletin imkanları ile Müslümanlara kurşun olarak gidiyor evimize, işyerimize sokmadığımız İsrail Malı diye protesto ettiğimiz Papsi ve Nestle yazılı otomatlarını koyduğunun( ki bu konu müvekkilin inisiyatifinde olan bir konu değildir) belirtildiği haberin kesinlikle gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. 

Müvekkilimiz toplumda ve çevresinde saygı gören bir kamu görevlisidir ve bulunduğu makama tüm şartları taşıdığı, yazılı ve sözlü sınavlarda gösterdiği başarı ve liyakat sahibi olduğu için amirlerinin uygun bulmasıyla getirilmiştir.