Sezonun sonuna doğru yaklaşırken ligin altının da üstünün de kızıştığı bu dönemlerde adeta hepimiz birere matematik profesörü olma yolunda ilerliyoruz. Hesapların tutmadığı, haftaların birbirinden bağımsız olarak cereyan ettiği son haftalar ciddi anlamda kalp krizine yol açacağa benziyor.

Tüm bu kızışmış ligin geneline baktığımızda bizleri ilgilendiren ise Konyaspor’un ligde kalma hesaplarına destek olmak. Bu bağlamda geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanına basın camiası olarak güzel bir çıkartma yaptık. Hepimizin ortak isteği üç puandı ancak bir puan ile geri döndük. Baktığımız zaman istediğimiz bir skor ile dönemedik ama hiç yoktan iyi olduğu kanaatindeyim.

***

Deplasmanda maç izlemenin keyifli olduğunu her fırsatta söylerim. Hele ki heyecan seviyesi üst seviyelerde olursa emin olun tadından yenmez. Ancak Antalyaspor deplasmanı heyecandan çok Antalyalıların kendi arasında yaşadığı gerilim filmi tadında geçti. Maç öncesinde birbiri ile kavga eden taraftarlar, tribünler boş olmasına rağmen görevliler ile bilet kavgasına tutuşan holiganlar derken ortaklık ciddi anlamda gerilim panayırı gibiydi.

Maçın içerisinde de dışında da sanki yabancı bir takım ile mücadele ediyor havasına giren Antalyaspor taraftarı zaman zaman kendi arasında kopsa da son dakikalarda stadyumu terk eden kendi taraftarlarına ise bağırmayı ihmal etmediler. Her fırsatta “Konya kümeye” diye bağıran taraftarların acısı ise düşmeye kendilerini Konyaspor’dan daha yakın hissetmelerinden kaynaklıydı. Ha keza maç sonunda protokol tribünü önünde hesap kitaba tutuşan taraftarların ortak görüşü ise; ‘alıp alacağımız puan bu’ demek oldu.

***

Kendi penceremizden olaylara bakmamız gerekirse ciddi anlamda üç puanı hak ettiğimiz bir maçtan bir puan ile döndük. Aslında Sergen hocanın geldiği zaman yaptığı hesaplama tam anlamı ile böyleydi ancak planları bozan Gençlerbirliği’nin Galatasaray galibiyeti oldu. Ancak bu durumu Atiker Konyaspor’un kısa zamanda lehine çevireceğinden hiç şüphem yok.

Baktığınız zaman rakiplerimizin zorlu fikstürü Konyaspor’un kalan maçlarını kazanması doğrultusunda ligde tutacaktır. Hele ki ligin altındaki takımların oyunlarına bakıp Konyaspor’un futbolunu izlediğimiz zaman kesinlikle düşecek takımlar arasında olmayı hak etmiyoruz. Sizin tutkunuz bizim gücümüz diyen taraftar ise bu takımı hak ettiği noktaya kesinlikle taşıyacaktır.

Son olarak ligin sonuna dair görüşüm ise Karabükspor’un ardından Antalyaspor ve Osmanlıspor’un düşeceği yönünde…