ABD'de iseniz yeni yıla girdiğinizi çok daha iyi anlıyorsunuz. Noel nedeniyle het yer ışıl ışıl. Herkesin ayrı bir coşkusu var.  Yılın bittiğini burada daha iyi anlıyorsunuz.  Tabii o coşkuyla birlikte burada planlar da daha fazla. Yılın sonunda uzun bir tatil olduğu için herkes hem bol eğleniyor hem de bol harcama yapıyor.  Fakat sonrası için de plan yapmayı ihmal etmiyor. Aslında her bitiş bir başlangıçtır deriz ya bir yılın sonu da yeni bir yılın başlangıcı.

Geçmiş yılın muhasebesini yaparken sağlıklı yaşam muhasebesi en başta gelenlerden. Hepimiz ayrı ayrı kendimize yeni yıl planları yapıyoruz. Yeni yılda sağlıklı bir yaşam için bazı öneriler…

  • Sigara içiyorsanız bırakın. Sigara kansere neden olduğu kesin kanıtlanmış tel şeydir.
  • Hayatınıza hareket katın. Özellikle metabolik hastalıklar  dediğimiz kalp damar hastalıkları ve şeker hastalığını kontrol altında tutmanın en önemli yollarından bir tanesi hareket etmektir. Her gün 10.000 adım atmaya çalışın.
  • Sağlıklı beslenin. Vücudunuz için gerekli her şeyi size gereken miktarlarda alın. Bunu kendi başınıza yapamıyorsanız, bir diyetisyenden yardım alın.
  • Besin destekleri kullanın. Hiç birimiz gerçekten almamız gereken vitamin, mineral ve bazı besin öğelerini tam anlamıyla alamıyoruz. Vücudumuzda neyin eksik olduğunu belirleyip desteklemeliyiz. Bunun için de hekim ya da eczacınıza danışın. Sizin için gerekli olanı belirlemek konusunda size destek olacaklardır.
  • Hayata olumlu bakın. Her olayın içerisinde mutlaka bir olumlu taraf vardır. Onu bulmaya çalışın. 
  • Kenidinizden mutlu olun ve sevin. Kendi ile barışık insanlar başkaları ile de barışık olurlar.
  • İyilik yapın. Bir sosyal sorumluluk projesine dahil olun ve kendiniz dışındaki insanlar için de fayda sağlayın.

Bu liste çok daha uzun olabilir. Herkesin kendi listesi kendine özeldir ancak mutlaka bir listeniz olsun. 

Yeni yıl size ve sevdikleriniz sağlık, huzur ve mutluluk getirsin dilerim.