Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın organize ettiği ve 17-28 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan Konya Kitap Günleri etkinliği sona erdi.

On günlük süre ne çabuk bitti anlayamadım. 24 yıl süre ile icra etmiş olduğum görevimden 2005 yılında emekli olmuştum. Daha sonraki zamanlarda yedi yıllık bir sürede dernekçilik faaliyetleri yürüttüm.  Bu süre içerinde, sanki bir devlet memuru gibi ama hiçbir maddi karşılık beklemeksizin görev icra ettim. Her gün belli bir saatte görevimin başında oluyordum. Daha sonraları faal görevimi bırakıp yeniden emeklilik günlerime geri döndüm. Üç yıla yakın bir süredir de daha rahat bir ortamda yani sabah erken kalkma, akşam erken yatma, gündüzleri öyle planlı programlı bir şekilde davranmama gibi bir alışkanlık kazanmıştı hem beynim hem de bünyem.

İşte bu on günlük kitap günleri bana yeniden planlı bir yaşam tarzını kazandırıyordu. Ne yazık ki zaman göz açıp kapamadan geldi ve geçiverdi.

Selçukya Sanat Derneğimizin kitap sergi alanı görevlisi olmam hasebiyle bu on günlük sürede her gün saat 10.00’da Selçukya Kongre Merkezinde bulunmaya ve akşam saat 21.00’da kapanış saatinde de oradan ayrılmaya özen gösterdim.

Bir sıkıntı yaşamadan görevimizi ifa edip yine plansız ve programsız hayatımıza geri döndük. Gerçekten bir rüyadan uyanmış gibiyim. Geçen haftaki yazımda da bahsetmiştim. Konya Büyükşehir Belediyemiz, kendisine yakışan bir etkinliğe imza attı. Kitap günlerine ait istatistiki bilgileri bir önceki yazımda vermeye çalışmıştım zaten. Bu yazımda daha ziyade teşekkürü hak edenlere birkaç cümle ile hitap etmek istedim. Elbette en başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay Bey’e teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda bu etkinliğin kesintisiz olarak devam etmesi ama Konyalı yazar ve şairlerimize de bu yıla nazaran daha fazla yer ve görev verilmesini temenni ediyorum.  Yerli ya da yabancı kitapsever herkesin ittifakla birleştiği konuyu tek cümle ile ifade edecek olur isem eğer;  “Konya Kitap Günleri Etkinliği, kusursuz bir etkinlikti, emeği geçen herkes teşekkürü hak etmişti“ cümlesi yeterli olur sanırım. Ayrıca belediye ve diğer hizmet kuruluşlarının tüm yetkililerine ve diğer çalışanlarına teşekkür ediyorum. Selçukya Sanat Derneği, faaliyetlerine yeni başlayan bir dernek olmasına rağmen kitap günlerinde yerini aldı ve diyebilirim ki emsalleri içinde göze batacak bir sempati ile faaliyet sürdürdü. 40 yazar ve şairin Selçukya Sanat Derneği kitap sergisinde okuyucularıyla buluştuğunu, tanıştığını ve kitaplarını imzaladığını söylemem gerekiyor. Bu vesile ile Dernek Başkanımız Av. Fatma Şeref Polat Hanımefendi’ye teşekkür ediyorum.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya şubemiz de yine biz Konyalı yazar ve şairlere bir büyük imkân sunarak kitap günlerinde okuyucularımızla buluşmamızı sağladı. Bu nedenle de Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanımız Prof. Dr. Hayri Erten Bey’e teşekkür ediyorum. Kitabımın basım ve yayıncısı olan Çimke Yayınevi’nin şahsıma ve benim gibi onlarca şair ve yazara sergisinde yer verip okuyucularla buluşturduğu için teşekkür ediyorum.  Bizleri her sabah güler yüzlü bir şekilde “günaydın, hoş geldiniz” diyerek kapıda karşılayan tüm görevlilere teşekkür ediyorum.

Bu kadar kalabalık bir ortamda çay, su ve diğer ihtiyaçların servislerini hiç aksatmayan ve birbirinden güler yüzlü servis elemanı kızlarımıza, işlerini hiç aksatmadan bihakkın yapan temizlik görevlilerine teşekkür ediyorum.

Bu kadar kalabalık içerisinde son günkü meşhur yazar ve şairlerimizin söyleşi saatlerinde yaşanan izdihamı saymazsak, hiçbir olayın meydana gelmemesi için çabalayan, beyefendilikleriyle öne çıkan tüm kitap sergi bölüm görevlilerine ve SKM güvenlik görevlilerine teşekkür ediyorum.

Bu on günlük süre zarfında akın akın SKM’ye gelerek Konya’mızın kitaba, kültüre ve bu tür etkinliklere ne kadar da fazla önem verdiğini bir kez daha ispatlayan Konyalılara teşekkür ediyorum. Hiç yorulmadan, salonlara kaç kişi gelmiş olur ise olsun işin o kısmına bakmadan işlerini ciddiyetle yapan ve mükemmel sunumlar icra eden akademisyenlerimize, hocalarımıza ve kendi alanlarında işlerinin uzmanı olan tüm konuşmacılara teşekkür ediyorum.  Bu on günlük süre içinde on binlerce kişi ile muhatap olur iken zaman zaman ses tonumun yükselmiş olabileceğini, bir takım konularda yanlış kararlar vermiş ve tespitler yapmış olabileceğimi de düşünerek, muhataplarımın hepsinden özür diler, yeni etkinliklerde buluşmak üzere herkese; sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunarım.