Beklenen oldu ve Uğur İbrahim Altay Başkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün grup toplantısında yeniden aday olarak ilan edildi.

*** *** ***

İki dönem Selçuklu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra, Tahir beyin meclise gitmesi üzerine Büyükşehir’in direksiyonuna geçmişti Uğur Başkan. 

*** *** ***

Beyefendi, samimi, hizmetkar, değerlerine sahip çıkan bir başkan olduğuna tüm Konya şahit. Büyükşehir’de görev aldığı günden bu yana da tüm Konya’nın gönlünde taht kuran Uğur Başkan, CHP’li, MHP’li, Saadetli ve İyi Partili birçok yakın tanıdığım kişi tarafından da takdir topluyor, saygı görüyordu. 

*** *** ***

Seçimler yaklaşırken Konya, az da olsa Uğur Başkan’ın gitmesi ihtimaline karşın korkmuştu açıkçası. Kulisler ve sosyal medyada ortaya atılan “Şu isim de adaymış, filanca ekip şunu istiyor, yok Reis’e şu dosyalar gitmiş” gibi kalıplaşmış argümanları hepimiz gördük. 

*** *** ***

Neticede Konya siyasetinde de son dakikaya kadar neyin ne olacağı belli olmaz yönündeki gerçeğinde zihinlerde olması, insanlarda bir ‘acaba’ oluşturmadı değil. 

*** *** ***

Ama yüzde 99 oranında olan Uğur başkanın devam edeceği ihtimali gerçeğe dönüştü ‘malumun ilanı(bilinenin bildirilmesi)’ gerçekleşti diyebiliriz… 

*** *** ***

Büyükşehir adayını kafamızdan çıkarttık. Şimdi sıra ilçelerde. 

*** *** ***

Benim de en çok merak ettiğim ilçeler açıkçası. Çünkü Büyükşehir’de oklar hep Uğur başkanı göstermişti. Lakin ilçeler öyle değil…

*** *** ***

Geçmiş dönemlerde de gördük ki, kimsenin ummadığı isimler aday oluverdi. Bu seçimde de öyle olacak gibi. İsimler noktasında bir şey yazmayacağım. Ama merkez ilçelerde bizi bir sürpriz bekliyor gibi. Ben şimdilik bu kadarını söyleyeyim, gerisin hep birlikte bekleyelim görelim…

*** *** ***

Allah ömür verirse, zamanla adaylar açıklanacak, seçimler bitecek ve başkanlar koltuğuna oturacak…

*** *** ***

Kim seçilirse seçilsin, mazlumun hakkını gözeten, kayırmanın olmadığı, hakkaniyetin ağır bastığı, gönüllere dokunan bir idarecilik en büyük arzumuz.… Aynı zamanda da, yoluyla, köprüsüyle, sağlık ocağıyla, okuluyla, trafik düzenlemeleri, yeşil alan çalışmaları, temizlik çalışmaları ve birçok fiziksel çalışma ile Konya’yı hak ettiği görünüme kavuşturan bir belediyecilik istemek de hakkımız. 

*** *** ***

Bundan önce kim taş üstüne taş koyduysa Allah razı olsun. Bundan sonra tüm aç gözlülükle Konya olarak daha fazlasını bekliyoruz ve istiyoruz…