Teknolojiyi Anbean Takip Edebileceğiniz Samimi Haber Sitesi: Webtekno

Webtekno, Türkiye’deki teknoloji ve bilim haberleri müptelalarının sıkı takip ettiği, 2013’ten beri yayın hayatını sürdüren nitelikli içerikler üreten bir yeni nesil medya platformu. Geleneksel habercilik yerine işin içine özgünlüğü ve samimiyeti dahil eden bir medya merkezi haline geldi.

Türkiye’nin yükselişe geçen ve teknoloji, oyun, bilim, uzay, sinema ve dizi gibi alanlarda nitelikli içerik üreten Webtekno’yu daha yakından tanıyoruz.

Ulusal çapta yayın yapan haber sitesi deyince aklımızda ilk beliren örnekler genelde aynıdır. Standart haber sitelerin amacı, haberciliğin temelinde yatan bilgi alma ihtiyacını karşılamaktır. Ayrıca, siteye giren ziyaretçiler haberleri okur ve çıkıp giderler. Ancak internet, uzun zaman önce sadece basit bir şekilde haber almak için vakit geçirdiğimiz bir yer olmaktan çoktan çıkmıştır. Hatta, sosyal medya sayesinde insanların biraz daha samimiyet aradıkları bir yer haline gelmiştir.

Haber tüketicilerin çoğu bir haber sitesinin arkadaş canlısı olmasını beklemez. Genellemelerin aksine teknoloji gibi önemli bir alanda yayın yapan Webtekno, bu anlayışı kırmayı başarmış bir platform olmuştur. Çoğu kişinin 3 milyon aboneye sahip YouTube kanalından tanıdığı bir platform olan Webtekno, aynı isimle yayın yaptığı haber sitesinde samimi bir habercilik sunabilmiştir. Ayrıca Webtekno’da haber dışında oyun, bilim, uzay, sinema ile ilgili bilgilendirici makaleler sunulmuştur.Liste içeriklerde ziyaretçisine kaliteli içerikleri sunan bir yapıya kavuşmuş durumdadır.

İzmir merkezli bilişim firması İzmo’nun bünyesinde 2013’te kurulan Webtekno, yola çıktığı   günden bu yana yazar kadrosunun kalitesini artırmaya devam ediyor. Teknolojiyi rakiplerinden farklı olarak daha geniş bir kapsamla ele alan Webtekno, teknolojikcgelişmeleri sadece kullandığımız yeni cihazlarla sınırlı bırakmamıştır. Örneğin, günümüzde akıllı telefonlardaki gelişmeler dışında, geleceğe yön veren bir dolu teknolojik gelişmeler yaşanmaktadır. Site içindeki haberleriyle tüm gelecek trendlerini de yakalayıp herkese hitap edebilen Webtekno, oldukça popüler olmaya başlamıştır.

Düşünün teknoloji sayesinde hayatımızda çok fazla şey girmedi mi? Teknolojiyle beraber oluşan yeni alışkanlıklarımız ve kullandığımız platformlar var. Teknoloji geliştikçe de yenileri her daim hayatımıza girmeye devam edecek ve böylelikle her geçen gün teknoloji alanında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyacak. İşte bu noktada, Webtekno size ihtiyacımız olan bilgileri bulabileceğimiz yapısıyla, sıradan bir haber sitesi olmanın ötesine geçiyor ve sizi geleceğe hazırlayan bir web sitesine dönüşüyor.

Teknoloji akıllı telefonlarla sınırlı değildir

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, teknoloji akıllı telefonlardan ibaret değildir. Günümüzde çoğu kişi bu yönde bir algıya sahip ola da,  aslında teknoloji, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana var olan gelişim sürecini tarif eder. Yani binlerce yıl önce atalarımızın kullandığı ilk tekerlek de teknolojinin kapsamına girer, bugünkü akıllı telefonlar da. Temel olarak ikisi de belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere geliştirilmiş aletlerdir. Sadece aralarındaki binlerce yıl boyunca insanlığın gelişimi bilimi de beraberinde getirmiştir.

Temel anlamda Webtekno da  teknolojiye bu şekilde yaklaşır. Böylelikle de diğer sitelerden ayrışmayı başarabilir.. Yeni bir iPhone tanıtıldığında Webtekno’dan detaylı tüm özelliklerini öğreniyor, inceleme videolarını izliyor, fiyatlarına bakabiliyorsunuz. Yeni iPhone hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Webtekno’dan yeni yapılmış bir bilimsel keşfin haberini de alabiliyorsunuz. Bugün yapılan keşiflerin yarının teknolojilerini olduğu için, Webtekno şimdiden gelecek hakkında sizin fikir sahibi olmanızı sağlar.  Webtekno’dan bahsederken gelecekteki yeni teknolojik trendlerin bugünün teknolojik gelişmelerinin belirleyeceğinin farkında olan, bunu da size anlatmaya çalışan bir siteden söz ediyoruz.

Webtekno Oyun kategorisinde sıradan haberlerin de dışına çıkıyor. Normalde ücretli olan oyunların ücretsiz olduğu kampanyaları sürekli duyuruyor:

Teknoloji ve bilim alanında günümüzün en farklı ve en güncel içerikler paylaşan  internet sitesi olan Webtekno’da eğlence de büyük bir yer kaplıyor. Biri ücretsiz oyun için araştırma yaptığında Webtekno içerikleriyle ziyaretçinin karşısına çıkan doyurucu bilgiler paylaşıyor. Webtekno’da gezinirken gündemi takip edip normalde çok pahalı bir oyunun ücretsiz olduğu haberini görebiliyorsunuz. Webtekno ekibi normalde ücretli olan yapımları takip edip, ücretsiz etkinlikleri ve kampanyaları takip ederek düzenli olarak okurlarıyla bunu paylaşıyor.

Steam, HumbleBundle gibi pek çok  oyun platformu üzerinden kısa süreliğine ücretsiz olan ücretsiz oyunlardan haberdar olmak için Webtekno Oyun sayfasını da takip listenize alabilirsiniz. Böylece, oyun dünyasının en popüler yapımlarından bazılarını ücretsiz şekilde yakalama fırsatını yakalarsınız.  Oyunlara merakınız varsa en güncel haberleri ve popüler oyunları öğrenmiş olursunuz.

Sinema ve dizi müptelaları için de her seyir zevkine uygun listeler de var:

Günümüzde televizyon neredeyse televizyon olma özelliğini yitirir durumda. Demek istediğimiz abonelik usulü çalışan yeni ekranlarımız var artık.Netflix, Hulu, Disney, Amazon gibi global örnekler, BluTV ve puhutv yerli platformlar var. Binlerce dizi, film ve belgesel hayatımıza girdi ya da eskiyle kıyasla daha erişilebilir halde.. Hal böyle olunca insan bu platformlarda ne izleyeceğini şaşırıyor.  Binlerce liste içinden, sizin zevkinize göre özenle hazırlanmış listelere ihtiyaç oluyor. Zaman limitli ne de olsa.

Webtekno’da Sinema ve Dizi kategorisi altında yayınlanan listeler ve haberler, her türlü seyir zevkine hitap ediyor. Size zamandan tasarruf etme fırsatı sunmanın yanında, ıskalamayacağımız seçimler yapmamıza yardımcı oluyor. Böylece, Webtekno teknolojinin hayatımıza getirdiği başka bir alanda daha bizlere çözüm sunuyor.

Webtekno  mobil uygulamasıyla önemli haberleri anında haberdar olabilirsiniz:

Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi telefonların işletim sistemi Android ve iPhone işletim sistemi iOS uyumlu mobil uygulamaları bulunan Webtekno, sizi her seferinde siteye girme zahmetinden de kurtarıyor. Sürekli geliştirilen Mobil uygulaması üzerinden daha şık bir tasarımla güncel haber ve içeriklere ulaşmanızı sağlıyor.

Webtekno mobil uygulaması aynı zamanda teknoloji, bilim ve gündeme ilişkin önemli gelişmeleri  bildirim olarak gönderiliyor. Bu bildirimleri diğer haber sitelerinin uygulamaları gibi sizi sık sık yapmadan, yalnızca önemli bir gelişme olduğunda detayları hızlıca öğrenmenizi sağlayacak şekilde yapıyor.  Günün sonunda 6 önemli haberi yayınladığı bir bülteni de kullanıcılarıyla paylaşan Webtekno, o güne dair yaşananları kolylaca öğrenmenize olanak sağlıyor.

Webtekno, yoğun gündemden uzaklaşıp kendi gündemini belirliyor:

Webtekno’yu yalnızca bir defa ziyaret etmiş olsanız bile sitedeki haberlerin, rakip haber sitelerinden daha farklı bir konsepte olduğunu kolayca fark edebilirsiniz. Kendi gündemini yaratan haberleri okuyucuları ile paylaşan Webtekno  ekibin odak noktası, herkesi dünyada konuşulan güncel gelişmelerden haberdar etmek. Webtekno’da ziyaretçi olarak her daim açıklayıcı ve özgün içeriklerle karşılaşıyorsunuz.

Teknoloji başta olmak oyun, bilim, uzay, sinema ve dizi dünyasından gözden kaçan önemli gelişmelerden haberdar olmak, özgün makalelere ve listelere ulaşmak için Webtekno mobil uygulamasını buradan indirmeyi ve internet sitesini takip etmeyi unutmayın.

Editör: TE Bilişim