Bilim ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 14 farklı kategoride finalde yarıştı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen TEKNOFEST finallerinde NEÜ’yü; Uçan Araba Tasarım Yarışmasında ‘Air Stream’, Helikopter Tasarım Yarışmasında ‘Tulpar’, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında ‘Manas’, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ‘NEU-CFD Energy’, Jet Motor Tasarımı Yarışmasında ‘NEU-CFD’, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında ‘Geleceğin Mühendisleri’, Eğitim Teknolojileri Yarışmasında ‘Kodla-Yap-Yarış’, Orta İrtifa Roket Yarışmasında ‘Maverik’, Alçak İrtifa Roket Yarışmasında ‘Konya Bilim Teknoloji’, İHA yarışmalarında ‘Göktürk-Fixed’, ‘Göktürk Rotary’, ‘Riha-Fixed’, Model Uydu Yarışmasında ise ‘Kazgan’ ve ‘TSI’ takımları temsil etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni Jet Motor Tasarım kategorisinde temsil eden ‘NEU-CFD’ 147 takım arasından üçüncülüğü elde etti. NEU-CFD’ye, ödüllerini T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar verdi. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, NEU-CFD takımını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Salgınlarda kullanılmak üzere, sağlık çalışanlarını korumaya yönelik geliştirdikleri 4 ayaklı mobil robot ‘Tulpar’ ile yarışmaya katılan Manas takımını ziyaret eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, proje hakkında öğrencilerden bilgi alarak bir süre sohbet etti. Bayraktar sohbetinde öğrencilere, “Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca görseydi, sizlerle gurur duyardı” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim