Türkiye Bilimsel ve Tekonolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, İngilizce gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bilimin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Konferansın önemine işaret eden Ergin, "İslam ülkelerinin diğer gelişmiş ülkelere arasında yerine baktığımızda çok memnuniyet verici bir pozisyonda olmadığını görüyoruz. Bunu aşmanın yolu da birliktir. Parçalanmış bir İslam dünyasının hiçbir şey yapamadığını yıllarca gördük." diye konuştu.  

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ise konferansa İslam ülkelerinden ve Avrupa'dan birçok bilim adamının katıldığını dile getirdi. 

Acar, konferansta, Mevlana Celaleddin-i Rumi, İslam'ın barış anlayışı, bilim kültürü, teknoloji ve yenilik gibi birçok konu üzerinde durulacağını belirterek, "Bu konferans özellikle İslam ülkeleriyle bilimsel ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından çok önemli bir etkinliktir. Bu programa ev sahipliği yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne de çok teşekkür ediyorum." dedi. 

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de 30 farklı ülkeden 80 bilim adamını bir araya getirdiklerini aktardı.

Konferansa; Türkiye, Azerbaycan, Ürdün, İran, Filistin, Tunus, Bangladeş, Kazakistan, Mısır, Tunus, Malezya, Pakistan'dan katılımcıların yanı sıra Rusya, Avrupa ve Amerika'da çalışmalar yürüten bilim adamları katıldı.

Konferansta, üniversitelerin dönüşen rolü, İslam dünyasında sosyal bilimler, tıp eğitiminin geleceği, Ortadoğu'da Ar-Ge, teknoloji ve yenilikçilik, bilim kültürü, Mevlana gibi birçok konu, oturum ve atölye çalışmasında ele alınacak.

Editör: TE Bilişim