İzmir’de, Doğanbeyliler Vakfı, Damlapınar, Huğlu, Kayabaşı, Karabayat, Üzümlü, Sadıkhacı, Başgöze ve Meram İnlice Kültür ve Dayanışma Dernekleri ile birlikte aynı çatı altında faaliyet gösteren  ve gurbette bu derneklerle güzel bir birliktelik sergileyerek, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisini gösteren Konya Beyşehirliler Derneği tarafından yerel seçim sürecine ilişkin ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde partiler arasında devam eden aday adaylığı sürecinde mevcut Belediye Başkanı Murat Özaltun’a gurbetten tam destek verildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un görev yaptığı 5 yıllık süreçte İzmir’den de çok yakından takip edildiği,  ilçede birçoğu ilk olan pekçok başarılı hizmet ve çalışmaya imza attığı belirtildi.

Açıklamada, Başkan Özaltun’un hizmet yaparken toplumun her kesimiyle olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarıyla da sıcak ilişkiler kurduğu ifade edilerek, şu ayrıntılara yer verildi:

“Belediye Başkanımız Murat Özaltun’u İzmir’de yaşayan gurbetçiler olarak yakından büyük bir takdirle izlemekteyiz. Gerek gurbetçi dernekleri olarak biz hemşerileriyle, gerekse ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla, kısacası toplumun her kesimini kucaklayan bir hizmet anlayışı içerisinde doğduğumuz topraklar olan Beyşehir ilçemize birçoğu bölgede ilk olan pekçok başarılı çalışma yaptığını gözlemlemekle beraber, yaz döneminde ve çeşitli zamanlarda ilçemize yaptığımız ziyaretlerde de bunlara yakından şahitlik yapmaktayız.

Gurbetçi dernekleri olarak aynı çatı altında buluştuğumuz diğer mahalle derneklerimizle birlikte İzmir’de faaliyet gösterirken, Belediye Başkanımızla gerek İzmir’de, gerekse Beyşehir ilçemizde ve mahallelerimizde sık sık biraraya gelirken, bölgemize yeni kazanımlar sağlama konusunda sürekli istişare odaklı bir çalışma sergiledik, sergilemeye devam ediyoruz. Başkanımız, son ziyaretinde yine İzmir’de yaşayan Beyşehirli hemşerilerimize ait fabrika ve tesisleri ziyaret etmişti.  Beyşehir’e dair daha neler yapılabileceğiyle ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunmuştuk. Başkanımızın özellikle Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yeni yatırımlar kazandırılması hususunda gerek İzmir, gerekse diğer büyükşehirlerimizde yaşayan işadamı hemşerilerimizle kurduğu yakın irtibat ve sıcak ilişkiler de bölgemizde yeni istihdam kapılarını aralamasına vesile olmuştur. İzmir’de  diğer hemşeri derneklerimizle birlikte yaşayan yaklaşık 100 bin nüfusa sahip bir potansiyelimiz bulunuyor. Beyşehir’e kilometrelerce uzaklıkta yaşıyoruz ama doğduğumuz olan topraklara olan sevgimiz her geçen gün artarken, ilçemizle irtibatımızı da hiç bir zaman kesmedik, kesmeyeceğiz. Her gelişimizde Beyşehir’in özellikle son dönemde büyük bir değişim yaşadığına, sürekli bir gelişme içerisinde olduğuna hep birlikte tanıklık ediyoruz. Bunu ilçe dışında yaşayan hemşeriler olarak bizler görüyor, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da aynı duygu ve düşünceler içerisinde olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda, Beyşehir’in kazanımlarının yeni dönemde de devam etmesi için, Beyşehir’e altın dönemini yaşatan mevcut belediye başkanımızı bizler yeniden işbaşında görmeyi arzu ediyoruz. Bunun yolu da mensubu olduğu partinin kendisini yeniden aday olarak göstermesinden geçiyor. Bundan dolayıdır ki, yerel seçimler öncesinde aday adaylığı sürecinin devam ettiği böyle bir kritik dönemde, ülkemize ve doğduğumuz topraklara güzel hizmetler yapan ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğine inandığımız AK Parti’nin Beyşehir ilçesinde  aday olarak yoluna yeniden Murat Özaltun’la devam etmesini diliyor ve arzu ediyor, bu konuda kendisine İzmir’de yaşayan Beyşehirli gurbetçilerin kurduğu sivil toplum kuruluşları olarak da tam destek verdiğimizin kamuoyunca da bilinmesini istiyoruz.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim