Beyşehir Belediye Başkanlığı tarafından Esentepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camisi’nde kılınan Cuma namazı sonrasında organize edilen dua programında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik ile şehit olan ve gazi kalan askerler için cami önünde toplanan cemaat hep birlikte dua etti.  Dua programına katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, burada yaptığı konuşmada, günümüzde dünyanın farklı noktalarında akan kanın hep Müslüman kanı olduğuna işaret ederek, “Maalesef ki, Müslüman Müslümanı öldürmektedir. Tabi Suriye’de, Mısır’da, Libya’da, Lübnan’da, kısacası Müslüman coğrafyasında bu kanlar akmakta, aşama aşama da Türkiye’ye doğru gelmekte. Bu PKK,YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleri Türkiye’ye yaklaşabilmek için Suriye’deki karışıklığı fırsat bilerek Afrin ve çevresinde toparlanmaya başladı. Hedef aslında Türkiye’ye girmek, Türkiye’yi bölmekti” sözlerine yer verdi.

Dünya lideri, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ve  Türk Ordusu’nun başkomutanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu durumu görerek Türk Silahlı Kuvvetleri’ne “Afrin’e girin” emri ve talimatını verdiğini vurgulayan Özaltun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu anda Türk askerimiz orada… Niçin Orada? Bizim ve buradaki çocuklarımızın rahatı ve menfaati için, vatanı için canını feda edebilmek için oradalar. Allah’ım bütün askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun, diyorum. Allah’ım bizim birlikteliğimize göz diken hainlere, terör örgütlerine fırsat vermesin, camilerimizden ezan seslerini dindirtmesin, gönderimizden ay yıldızlı bayrağımızı indirtmesin. Allah’ım orada çarpışan, Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarında mücadele eden Türk askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Editör: TE Bilişim