İŞKUR’un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle Beyşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görevlendirilecek 45 personel için şartları uyan 120 kişi başvuruda bulundu. Müracaat sayısı fazla olunca noter huzurunda kura çekimiyle çalıştırılarak 45 geçici işçi belirlendi. Beyşehir Belediyesi eski hizmet binasında kura çekimi öncesinde İŞKUR yetkilileri başvuru sahiplerini bilgilendirdi, ardından kura çekilişleri yapıldı. Kura çekimi sonucu 6 ay süreyle Belediye’de çalışma hakkı kazananlar sevinç, kurada ismi çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.

Kurayla gelen iş sevincini Sevim Ceylan, “İş çıktığı için çok mutlu ve sevinçliyim. Çocuk okutuyorum. Allah bana muradımı verdi. Teşekkür ediyorum, belediye başkanımız ve Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun” sözleriyle dile getirirken, Işıl Yanmaz, “3-4 senedir yazılıyorum ama çıkmıyordu, bugün kurada çıktı. Sevindim, çünkü çocuklarım var üniversitede okuyan, lisede okuyan. Eşim de emekli olunca ona destek olmak istemiştim. Allah herkese sağlık ve güç kuvvet versin” şeklinde sözlere yer verdi. Kura sonucu istihdam imkanı bulan bir başka isim olan Keziban Gökçen de, “Çok sevinçliyim, çok heyecanlıyım. Bütün iş arayanlara iş versin Rabbim. Geçim çok zor,yani. Allah razı olsun belediyemizden, iş verenlerimizden. Bayağıdır da bekliyordum bu anı. Kaç defa başvurduysam çıkmadı ama bu sefer çıktı. Duygumu anlatamam ben.”şeklinde sözlerle yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

TYP kapsamında çalışacak 45 personelin 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Beyşehir Belediyesi’nde 6 ay süreyle görevlendirileceği, maaş ve sigortalarının ise İŞKUR tarafından karşılanacağı belirtildi. Bu arada, Beyşehir Belediyesi’nin yanısıra bazı kamu kurumları bünyesinde aynı kapsamda geçici işçi olarak istihdam edilecek 36 personel için de alımı yapılacak kişi sayısından fazla başvuru olması sebebiyle kura çekimleri gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nde İŞKUR bünyesinde bu yıl da 90 kişi istihdam ettiklerini, bunlardan halen 45’inin yıl sonuna kadar kurumlarında mesai yapmaya devam edeceğini hatırlatarak, “İŞKUR bünyesinde istihdamla Belediyemiz bünyesinde çalışarak kurumumuza ve ilçemize önemli hizmetlerde bulunan personelimize teşekkür ederken, yeni yıldan itibaren aynı kapsamda aramızda olacak yeni personelimize de işlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışma süresi içerisinde kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ