Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Beyşehir Gölü ve ilçede bulunan göletlerin balık stoklarına takviye ve destek çalışmaları yapıldığını belirtti.

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü ile müşterek gerçekleştirilen çalışmayla Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün yanısıra, Damlapınar, Yenidoğan, Başgöze, Karadiken ve Üzümlü mahallelerinde bulunan göletleri balıklandırdıklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda, göl ve göletlerimizi toplamda 150 bin yavru sazan balığı ile buluşturduk. Bu çalışmayla, ilçemizin tatlı sularında balık ekosistemini korumak, balıklarımızı çoğaltmak ve devamlılığını sağlamayı amaçlıyoruz. Benzer çalışmaları önümüzdeki yıllarda da yavru balık sayımızı artırarak devam ettireceğiz. Gölümüzde ve göletlerimizde balık sayımızın artması, balıklandırmadan ziyade insanlarımızın av yasaklarına uymaları, çevre koruma bilincinde hareket etmeleri ve çevreye sahip çıkmaları ile mümkündür. Gölümüzü ve göletlerimizi lütfen koruyalım.”

Konya’nın Hüyük ilçesinde bulunan göletlerdeki balık stoklarına takviye yapıldı.

Hüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “su kaynaklarının balıklandırılması” projesi kapsamında, ilçede bulunan göletlere yavru balık takviyesi yapıldığını belirtti.

Bu kapsamda İlçe Müdürlüğü personelleri gözetiminde göletlere 44 bin adet yavru sazan balığı salındığını vurgulayan Tingiş, şunları kaydetti:

“Bölgemiz halkının ve gelecek nesillerin faydasına olan proje, gölet ekosistemi gelişimini destekleyicidir. Sulama kaynaklarımızın azot değerini yükseltme ve protein kaynağı oluşumunun sağlanması açısından önemli olan proje çerçevesinde, Hüyük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çiğdem ile de Çavuş göletine balıklandırma yaptık. Diğer personel arkadaşlarımız ise ilçemizin diğer göletlerine sazan balıklarını bırakmışlardır. İlçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”

Editör: TE Bilişim