Elvan’ın Beyşehir’deki ilk ziyaret durağı Beyşehir İlçe Belediyesi oldu. Beyşehir Belediyesi Hizmet binası önünde Beyşehir Belediyesi mehter takımının gösterileri eşliğinde karşılanan Bakan Elvan, daha sonra Beyşehir Belediye Başkanlığı makamını ziyaret etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı Beyşehir’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iktidarın da verdiği destekle her alanda birçok yatırımı ilçede hayata geçirdiklerini anlattı. 

“GEMBOS YOLUNUN TAMAMLANMASI, BEYŞEHİR’İ CANLANDIRACAKTIR”

Elvan, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir’in hayata geçirilen ulaştırma yatırımlarıyla önümüzdeki yıllarda çok daha önemli ve stratejik bir konuma geleceğini söyledi.  Beyşehir’in, Akdeniz’le olan bağlantısının tamamlanması sonrasında çok daha canlı ve dinamik olarak sahilden de turist alan muhteşem bir ilçe konumuna geleceğini vurgulayan Elvan, “Biliyorsunuz, Demirkapı Tüneli’ndeki çalışmalar devam ediyor. İlk tünel bitti, ikincisinde çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu Gembos yolu gerçekten Beyşehir’imizi canlandıracaktır, özellikle ekonomik açıdan Beyşehir’in yaşam kalitesinin ve refah düzeyinin artırılması açısından çok ciddi katkılar sağlayacaktır. İnşallah en kısa sürede bu çalışmalar tamamlanır” dedi.

 “BEYŞEHİR’DE SİLAH SANAYİSİNİN GELİŞMESİ İÇİN DAHA SOMUT ADIMLARIMIZ OLACAK”

Bakan Elvan, açıklamasında, Beyşehir gezisinin bir sebebinin de Beyşehir’deki av tüfeği sektörüne ait firmaları yerinde ziyaret etmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Tabi Beyşehir’imizin bir başka önemli özelliği var, Türkiye’nin ender  ilçe merkezlerinden birisi olan, özelikle silah sanayisi ile Üzümlü ve Huğlu yörelerimiz, beldelerimiz çok önem taşıyor. Bugün özelikle silah sanayi ile uğraşan firmalarımızı ziyaret etmek istedik. Bildiğim kadarıyla bu tesislerin de bazı eksikleri, ihtiyaçları var,  bunları yerinde göreceğiz.  Eksikleri ihtiyaçları nedir  bunlara bakacağız ama gerçekten  av tüfeğiyle başlayan, bunu zaman içerisinde geliştiren,  şu anki bizim mili piyade tüfeğimiz olan MPT-76’nın alt ve üst gövdelerini üreten Beyşehir ilçemiz; bununla gurur duymalısınız bence. Savunma sanayi müsteşarımızla da görüştüm, inşallah burada  silah sanayiinin  gelişmesi yönünde  daha somut adımlarımız olacak,  tesisler gezip sorunları dinleyeceğiz.”

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MPT-76’NIN AKSAMLARININ ÜRETİLDİĞİ SİLAH FABRİKASINI DA GEZDİ

Bakan Elvan’ın daha sonraki ziyaret durağı ise Beyşehir ilçe merkezi ile Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde faaliyet gösteren bazı silah fabrikaları oldu. Bakan Elvan, 

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi  ziyaretinin ardından Milli Piyade Tüfeği MPT-76’nın alt ve üst gövde aksamlarını üreten Akdaş silah fabrikasını da gezdi. Bakan Elvan’ın Beyşehir gezisine AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya Valisi Yakup Canpolat, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile sivil toplum kuruluşu ve silah sektörü temsilcileri de iştirak etti.

Editör: TE Bilişim