AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir Gölü'nün temizlik çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde 2020 yılı bütçesine 15 milyon liralık bir kaynağın ayrılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Samancı, yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm hemşehrilerimizin de vakıf olduğu üzere Beyşehir Gölü, bizim gündemimizden hiç düşmeyen bir konudur" dedi. Beyşehir'e yapılan yatırımların öncelikle verdikleri sözlerin ürünü olduğunu vurgulayan Samancı, "Asli vazifemiz bu sözlerimizi yerine getirmek adına merkezi idareden ve yerel yönetimlerden gerekli takibi yapmaktır. Bugüne kadar yapılan hizmetler ve devam eden yatırımların durumu ile alakalı yazılı ve görsel basın, sosyal medya aracılığıyla veya bir araya geldiğimiz zaman hemşehrilerimize birebir bilgilendirmeler yapmışızdır. Halen devam eden Gembos (Antalya) yolu, Seydişehir yolu, sosyal konutlar gibi projeler ile ilgili de vatandaşımızı aydınlatmaya belirli zaman aralıklarla devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de muhalefetin yeni bir icat bulmuş mucit edasıyla sanki ilk defa ortaya çıkmış bir konuymuş gibi ortaya attığı “gölün temizlenmesi konusudur" dedi.

Samancı, Beyşehir Gölü'nde yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili 2020 bütçesi için ayrılan kaynağa da dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Muhalefetin son günlerdeki tek gündemi olan, farklı algılar ve yanlış bilgilendirmelerle siyasi malzeme olarak kullanmaya gayret ettiği Beyşehir Gölü'nün temizlenmesi ile ilgili konu, aslında Bakanlığımız ile uzun süredir istişarelerimizin sonucu olarak programa alınan bir husustur. Milletvekillerimiz ve İl teşkilatımızla birlikte Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu bahse konu temizlik için 2020 bütçesinden 15 Milyon liralık bir kaynağın ayrılması ve bu kaynağın ilk 5 Milyon liralık kısmının önümüzdeki günlerde, kalan kısmının ise peyderpey Konya Büyükşehir Belediye’sine aktarılarak Bakanlık ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa yürüteceği proje ile gölün temizliğinin yapılması kararı verilmiştir. Bunun yanısıra gölün sadece temizliği meselesini malzeme yapmaya çalışan muhalefet, ne gariptir ki Derebucak derivasyonu ile gölümüze kazandırdığımız yıllık yaklaşık 200 Milyon metreküp ek kaynağı, göl çevresinde yapılan çevre düzenlemeleri vb. yatırımları maalesef gündeme taşımamaktadır. Memlekete kazandırılacak her türlü yatırım için destek vermesi gereken, bu hususta mangalda kül bırakmayan muhalif siyasetçilerin, bu yatırımlar için kullanılacak olan bütçeye red oyu verebilecek kadar çelişki içerisinde olmaları akıllara durgunluk verecek niteliktedir. Ayrıca demokrasimizin bir gereği olarak muhalefet partilerinin de muhakkak ki hükümetin yaptığı işleri ve projeleri öğrenme ve sormaya hakları vardır. Yalnız köşe kapmaca oynayan çocuklar misali değil, vakarlı ve doğru bilgilendirme ve siyasi ahlak dışına taşmadan.. Özellikle söylediklerimiz ile yaptığımız işlerin tutarlı olmasını gerekliliğini vazgeçilmez bir kuraldır."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim