Atiker Konyaspor Beşiktaş maçının hakemi Serkan Çınar’ı kısa bir şekilde değerlendirmek gerekirse doğru düdükler ile fazla zorlanmadan bir maç yönetti. Tek konuşulacak pozisyon ise maçın 37. dakikasında Ferhat Öztorun ve Quaresma arasında yaşanan pozisyon. Quaresma hızla Konyaspor ceza sahasına hareketlendiğinde, Ferhat tarafından faul ile durduruldu. Serkan Çınar bu pozisyonda sarı kartını kullandı. Ancak bakıldığı zaman birçok tartışmayı yanında getirilebilecek olan bu pozisyon, kırmızı kart ile tamamlanmış olsaydı yine kimse itiraz edemezdi. Nedeni ise pozisyonun devamında Quaresma’ya müdahalede bulunabilecek tek oyuncu Ali Turan’dı. Bakıldığı zaman Ali Turan’ın Quaresma’yı gol pozisyonuna kadar durdurma şansı yoktu. Genel olarak özetlemek gerekirse bu pozisyonda kırmızı çıksa bile doğru karar olurdu. Sarı kart içinse yanlış demek hata olmuş olur. Tamamen hakem değerlendirmesi olarak görebiliriz. 

Maçın geneline bakacak olursak Konyaspor’un o sistematik futbolunun çöktüğünü görebiliriz. Mustafa Reşit Akçay tarafından oynatılmaya çalışan futbolun nasıl sonuçlanacağını ve ne zaman yoluna gireceğini bilemiyoruz ama ortada yanlış giden bir şeylerin olduğu kesin. Bu kesinlikle beraber yönetiminde vurdumduymaz tavrı kötü gidişatın kaynaklarından birisi olarak söylenebilir. Türkiye Kupası ve Süper Kupa gibi başarıları olan bir kulübün bunun yanında UEFA’da mücadele eden bir takımın bu kadar dengesiz ve anlamsız futbol oynaması akıl kari bir durum değil. Bunun yanında takımın iskeleti ile oynayıp yeni bir şeyler denenme zamanı da değil. Öte yandan transfer edilen futbolcular neye göre ve nasıl transfer edildiği de merak ettiğim bir diğer konu. Bitmiş tükenmiş bir havada maç içerisinde mücadele veren bu futbolcular ile sezonun sonu nasıl gelir bilinmez. Ayrıca takım ve taraftarıyla sükse yapmış bu takımı gözden düşürmek ise tam anlamıyla intihar olur. 

Aklımızı başımıza alarak bu takımın tüm alanlarıyla birlikte bir bütün olarak hazır hale gelmesi gerekiyor. İlmik ilmik dokunan başarılara gölge düşecek her hareket yanında birçok rezaleti getirebildiği gibi başarıdan da uzaklaştırır. Sezon başında talihsiz bir şekilde alınan cezanın sonlanmasıyla birlikte taraftarın gücü her daim ihtiyaç olarak ön plana çıkacaktır. Müzesinde iki büyük kupayı barındıran Konyaspor, artık ağırlığını koymalı ve kendini hissettirmelidir.