Konya uzun zamandır özlemini çektiği karla önceki gün akşam saatlerinde buluştu!

Kara hasrettik uzunca bir süredir. 

Dualar etmiş, kar yağsın, rabbim rahmetiyle bizlere muamele etsin istemiştik!

Belki de yüreklerimizdeki yangını Allah'ın rahmeti ile bir nebze olsun söndürebilir, acılarımızı kısmen dindirebiliriz diye düşündük!

Kara biraz da hazırlıksız yakalandık!

Bu meteorolojiyi seviyorum ben!

Hani tahminlerde bulunuyorlar ya!

Doğruya en yakın yalanı meteoroloji söylüyor. Gelecekte olacak hava olaylarına yönelik olarak yaptıkları testler ile bir öngörü sunuyorlar. Çoğu zaman da tutturuyorlar. 

Meteorolojinin yapmış olduğu uyarılara rağmen Konya olarak karı pek de hazırlıklı karşılamadık. 

İlçelerde kar diz boyu olsa da, Konya il merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi dahi bulmadı. Buna rağmen, özellikle kar yağışının devam ettiği sıralarda ve sabahın ilk saatlerinde şehirde kar aksaklıkları yaşanır oldu. 

Konya belediyeleri şehir genelindeki ana caddeleri ilk etapta hızlı bir şekilde temizlemiş ya da solüsyon marifetiyle zeminin buz tutmasını engellemişler.

Ama sadece belli başlı yerler!

Protokol yolu olarak bilinen Meram Yeniyol ile zengin muhiti olarak tabir edilen Meram Yaka'da yollar gayet temizdi!

Şehrin merkezindeki bütün yollarda da temizlik çalışması yapılmıştı. 

Ancak çok değil, azıcık kenara doğru gidildiğinde, aynı caddelerin devamında yerdeki buzlanma nedeniyle araçlar trafikte zorluklar yaşadı. İrili ufaklı çok sayıda kaza da meydana geldi. 

Mesela Selçuklu'nun en işlevsel caddelerinden biri olan Barış Caddesi, stadyum civarı belediye çalışmalarından bihaberdi. Daha doğrusu bu ana caddelerden sorumlu olan belediye, bu yollardaki sıkıntıdan bihaberdi!

Aynı şekilde Meram'ın ve Karatay'ın da birçok bölgesinde ulaşım güçlükle sağlandı. Halbuki yerdeki kar 5 santimetre bile değildi! Mahalle aralarına, sokaklara hiç girmiyorum bile.

Zannımca kar, belediyeleri gafil avlamış!

Sadece karayolu değildi elbet kardan etkilenen. Havayolu trafiği de kar yağışı ve tipiden olumsuz etkilendi. 

Konya Havaalanı kıştan çok korkar. Azıcık kar yağsın, hemen yelkenleri bırakır. Anladığımız kadarıyla bu durum havaalanının mevcut konumundan da kaynaklanıyor. 

Sabahın erken saatlerinde Havaalanı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede kar yağışının başladığı andan itibaren uçakların Konya'ya inemediğini öğrendik. 

Konya'ya iniş yapması gereken uçaklar, Antalya'ya iniş yaptı. Antalya'dan da Konya'ya karayolu ile gelmek pek kolay olmadı!

Gelelim Selçuk Üniversitesi'nde eğitime ara verilmesi meselesine!

Selçuk Üniversitesi ne karlar, ne tipiler, ne boranlar gördü de tatil olmadı. Sabah saatlerinde Selçuk'ta eğitime ara verildiğini öğrenince merak ettim. Bölgedeki arkadaşlarla iletişime geçtim. Acaba dedim hani o bölgede kar yağışı daha mı yoğun!

Fırtına, tipi, kar yağışı eyvallah! Ancak öğrendiğim kadarıyla Selçuk'ta eğitime bir gün süreyle ara verilmesinin asıl nedeni elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak doğalgazın da kullanılamamasıymış! 

Son olarak;

Kimileri kara kış yakıştırması yapsa da kar berekettir! 'Kara yere yağsın' derler Anadolu'da!

Kara yere kar yağdı şükürler olsun!