Bayramlar, yılın en keyifi zamanlarıdır. Aileler bir araya gelir, sohbetler şenlenir. Bununla birlikte baramlar bol ikramlı ve bol yemekli geçer. Özellikle de kurban bayramında et ağırlıklı beslenmek ve şeker, çikolata yemek adetten olduğu için pek çok sağlık problem ortaya çıkar.

Bayramlarda fazla yağlı beslenmek ya da geç saatlerde yemek yemek, karın ağrısı, hazımsızlık, bulantı ve kusmaya neden olabilir. Bayram ziyaretlerinde yediğimiz çok miktardaki hamur işlerinden sonra yaşayacağımız şişkinlik ve çarpıntı gibi sıkıntılar nedeniyle kötü bir bayram tatili geçirebiliriz. Ayrıca fazla tatlı ve şekerli gıda tüketmek özellikle kan şekeri yüksek olan kişilerde ciddi risk yaratabilir.

BU sıkıntıkları yaşamamak için porsiyonları küçük tutmak en başta gelen çözüm. Ağır ağır yiyerek doygunluk hissini sağlamak ise başka bir çözüm olacaktır. Bri de hayor demeyi bilmek önemlidir. Her ziyarette bol bol yemek yendiği taktirde sıkıntı yaşamak kaçınılmaz olacaktır.

Yaşadığımız sıkıntılara karşı besin takviyelerinden de destek alabilirsiniz. Anason ve rezene yağları bu konuda yardımcı olacaktır. Anason ve rezenenin dispepsi (gaz, şişkinlik, hazımsızlık) üzerine olan etkileri konusunda yayınlar vardır ve sindirimi de düzenlemektedirler. Kişniş yağı hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemlerde destekleyici olarak kullanılabilir.

Sevdiklerinizle mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol bereketli bir bayram dileriz.