Konya Barosu'nda Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi. İlke Grubu adayı Mustafa Aladağ, Birlik Gurubu Adayı Suat Altınsoy ve Demokratlar Grubu Adayı Ziya Sevgili seçimlerde yarıştı. 

Seçimlerden haftalar önce İlke Grubu'nun oldukça iddialı olduğu görülüyordu. Bu tablo seçimlerde kendini gösterdi. İlke Grubu'nun Adayı Mustafa Aladağ bin 774 delegenin 799'unu almayı başardı. 

Suat Altınsoy 481, Ziya Sevgili ise 197 oy aldı. Sonuçlara göre Mustafa Aladağ büyük bir farkla seçimlerin galibi oldu. 

Konya Baro Başkanlığı seçimleri, FETÖ ile mücadele edilen bugünlerde, oldukça önemliydi. Özellikle FETÖ'yle bağlantısından dolayı tutuklanan bir eski Konya Baro Başkanı ortadayken, Konya Barosu'nun akıbetinin ne olacağı merak ediliyordu. 

Çünkü Konya'da FETÖ'nun üniversitelerde, kurum ve kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında ve daha bir çok alanda ne kadar güçlü olduğu 15 Temmuz'dan sonra daha iyi anlaşıldı. Elbette bu güç, Konya Barosu'na da yansımıştı. Konya Barosu yıllarca FETÖ'cülerin elinde bir güç olarak kullanıldı. 

Hukuksal bir alanda, hukuksuz işlerle uğraşan bir terör örgütünün ağırlığının olması takdir edersiniz ki doğru bir anlayış olmayacaktı. Bu açıdan Konya Barosu'nda gerçekleştirilen seçimler oldukça önemliydi. FETÖ ile her konuda mücadelede edilirken, Konya Barosu'nun da bu mücadelenin içerisinde yer alması gerekiyordu. Bu anlamda yeni başkanın ve yönetimin bu konuda oldukça dirayetli ve güçlü olması elzemdi. 

Bu bakımdan İlke Grubu adayı Mustafa Aladağ'ın başkan olması ve yönetimine giren isimlerin isabetli olduğu kanısındayım. Sayın Mustafa Aladağ ve yönetimi hem FETÖ ile mücadelede noktasında hem de yıpranan Konya Barosu'nda birleştirici bir anlayış benimseyerek Baro'yu yeniden hukuksal bir alana dönüştüreceğini düşünüyorum. 

Yönetimde bulunan; İsmail Keklik, Dilaver Kezek, Oktay Unkur, Kutalmış Ceylan, Özcan Şen, Rafet Bulut, Sermet Öten, Kemal Temiz, Fatih Ekizer, Süheyla Şahin'in, Mustafa Aladağ başkanlığında güzel hizmetlere imza atmalarını temenni ediyoruz. 

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri olan; Hasan Özen, Hamdi Canevi, Prof. Dr. İbrahim Dülger, Feridun Fazıl Yöney, M. Turgay Bilge, Sait Akdağ, Ayşe İşleyici de Konya Barosu adına faydalı olacaktır. Özellikle hukuk alanında Türkiye çapında bir çok öğrenci yetiştiren camianın başarılı akademisyenlerinden Prof. Dr. İbrahim Dülger, büyük katkılar sağlayacaktır. 

Konya Barosu seçim sonuçları her ne kadar Konya'daki bazı kesimleri rahatsız etse de, Konya açısından doğru ve gerekli bir sonuç oldu diye düşünüyorum. Bu bakımdan, Mustafa Aladağ ve yönetimi, hızlı bir şekilde çalışmalarına koyulmalı, Baro'nun emin ellerde olduğunu göstermelidir.

Baro Başkanı Mustafa Aladağ ve yönetimini tebrik eder, hayırlı hizmetlere imza atmalarını temenni ederim. Sevgi, saygı ve dua ile!