Dünya insanların huzur ve refah içerisinde yaşayacakları bir gezegendir. Ne var ki insanlık bunun kıymetini hiç ama hiç bilmedi. Artan savaşlar, savaşların getirdiği psikolojik, sosyolojik ve fiziki yıkımlar; insanın geleceğe olan güvenini sarsmakta ve nihayetinde dünya her geçen gün elimizden kayıp gitmektedir. Açlık içinde çırpınan hayatlar, yoksulluk, sefalet, hastalık her geçen gün dünyayı biraz daha yaşanmaz hale getirmektedir. Tüm insanlığın kalbinde derin bir yara açmaktadır.

Savaş kelimesinin zıddı barıştır. Barış kelimesinin adını pek işitmesek de hepimizin ortak bir özlemidir. Kimsenin kimseyi incitmediği, kimsenin kimseyle savaşmadığı bir yerdir barış. Barışın egemen olduğu yerlerde silahlar değil, kalpler muhabbet eder. İnsanlar her daim birbirlerine yardım eder, destek olur. Açlık ve sefalet olmaz. Dinimizde bize barışmayı, küs olmamayı, öldürmemeyi emreder. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te ” Yurtta sulh (Barış), cihanda sulh (Barış)” sözüyle barışa olan inancını ifade etmiştir. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy Kurtuluş Savaşının en kanlı, en çetin günlerini gören birisi olarak ” Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek savaşın ne denli kötü olduğunu, gerçek değerin barışla olacağını vurgulamıştır.

Dünyada görülecek, yaşanacak, tadılacak, duyulacak, hissedilecek bunca güzellik varken savaşlar sizce de çok saçma değil mi. Hadi hep birlikte saçalım barış tohumlarını. Dünyamız yeniden barışla yeşersin, bereketlensin. Sorunları geçmişte kötü bir anı olarak bırakalım. Geleceğe umutla bakalım.

KAYNAK: https://egitimdedegerler.com/2018/12/baris-ile-ilgili-kompozisyon-ornegi.html/degerler-karisik/19/