Torku Konyaspor 16. Haftaya teknik direktörünü değiştirerek girdi. 15. haftada evinde oynadığı Karabükspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrası istifa eden Uğur Tütüneker'in yerine Mesut Bakkal'la anlaşma sağlandı.

Uğur hoca sezonu tamamlayabilse idi belki de ilk yarıda son dönemlerin en iyi puanını toplayan teknik direktör olma şansını yakalayacaktı. Karabük önünde özellikle kaleci Itandje'nin hataları sonucunda alınan talihsiz mağlubiyet Uğur hocanın bu şansı yakalamasını engelledi.

Uğur hoca iyi bir insandı, ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Biraz da şansı olsa idi bugün hem Uğur hoca Konya'da kalır hem de Konyaspor çok daha iyi yerlerde olurdu.  Bir sonuç oyunu olan futbolda taraftar hep kazanmak ister. Bu elbette her zaman gerçekleşmez ama hiç olmazsa kazandıklarının kaybettiklerinden çok olmasını bekler.

Uğur hoca Konyaspor'un başında kaldığı süre zarfında kazandığı maç sayısı kaybettiklerinden fazla idi. Ancak takım bir türlü istenen yere çıkamadı. Bu seviye düşüklüğü hem oyun olarak hem de puan olarak taraftarı mutlu etmedi, gelecek için karamsarlığa sürükledi. Yine de bir Konyalı olarak Uğur hocaya bize Süper Lig heyecanı yaşattığı için teşekkür ediyorum. 

Konyaspor bu hafta sonu karşılaşacağı Kayseri karşısına teknik kadro anlamında kan tazelemiş olarak çıkacak. Bu durumlarda genel olarak teknik direktör değiştiren takımların futbolcuları yeni bir başlangıç yapmak adına daha istekli olurlar. Bu istek de beraberinde birkaç maçta galibiyet getirir. 

Ligin ilk yarısının sona ermesine iki hafta var. Bu iki hafta içerisinde tazelenen kan işe yararda iki maçı da alırsak ilk yarıyı 22 puanla kapatma şansı yakalarız. İkinci yarıya takımın aksayan yerlerine doğru transferler yaparak başlayabilirsek daha iyi bir yerlere gelebiliriz. 

Mesut Bakkal geride bıraktığı yıllarda aldığı takımı çıkışa geçiren bir teknik direktör olarak hafızalarda yer etti. Göreve başladığı takımlarda hızlı bir başlangıç yapan Mesut Bakkal ilerleyen haftalarda irtifa kaybediyor. Konya'nın şansı Mesut Bakkal'ın ligin ortasında göreve gelmiş olması. Mesut Bakkal eski alışkanlığı ve performansını devam ettirirse kalan 19 maçta alınacak 30 puan bizim ligde kalmamızı sağlayacaktır. 

Bu hafta sonu Konyaspor, Kayseri deplasmanına gidiyor. Rakip Kayserispor 15 maçta topladığı 11 puanla ligde sondan ikinci sırada bulunuyor. Geride kalan 15 haftada 2 galibiyet 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet almış Kayseri. Geçen yılların flaş takımı olan rakip bu sezon zor günler geçiriyor. Büyük ihtimalle onlar da bu kötü gidişe dur diyebilmek için ligin ilk yarısının bir an önce bitip transfer döneminin başlamasını bekliyorlar. 

Kayseri maçı bizim için zor bir müsabaka olacak. Kazanmamız halinde rakibimizi biraz daha dibe itip puan farkını 8'e çıkartacağız. Kaybetmemiz halinde ise biz düşme korkusunu iyice hissetmeye başlayacağız. Aramızda ki puan farkı da 2'ye inecek.

Konyaspor'dan ve Mesut Bakkal'dan yeni bir başlangıç yapma adına olumlu işler bekliyorum. Bu olumlu işlerin ilk ayağı da Kayseri karşısında alınacak galibiyet olmalı.