Ernest Hemingway'in “Yalancı bile olsa bahar geldiğinde, mutluluk haricinde bir problem yoktur. dediği gibi baharın gelişi demek, değişimin, yenilenmenin gelişi, neşenin bizlere göz kırpması demek!

Tabiatın değişimi ile başlayıp vücudumuza ve kişiliğimize yayılan mutluluğun sebebidir bahar.

Tabiatın bize verdiği en güzel doğal ruh hali değiştiricisidir aslında. Mutluluğumuzu, enerjimizi ve öz farkındalığımızı artırır.

Kalın kıyafetlerden kurtulup, ince kıyafetlere geçmek daha rahat ve daha özgür hissetmemizi sağlar.

Koyu renk kıyafetlerden, renkli kıyafetlere geçmek ise ayrı bir mutluluk sebebidir her birimiz için.

Öncelikle günlerin uzaması, sonrasında sıcaklıkların artışı, kuşların cıvıltısı, ağaçların çiçeklenmesi nasıl oluyor da insanlar üzerinde olumlu etkilere neden oluyor?

1. Dışarıda güneşli havalarda kalmak ruh halimizi iyileştirir.

2014 Michigan üniversitesinde yapılan bir çalışmada günde en az 30 dakika güzel havada dışarıda kalan kişilerin streslerinin azaldığı ve verimliliklerinin arttığı gözlenmiştir.

2. Fakat güneşli havalarda kalmak uzun süre olmamalıdır.

Aşırı güneş ışığında kalmanın su kaybına, güneş çarpmalarına ve risk altındakikişilerde kalp krizlerine sebep olabileceğini de unutmamalıyız. 

3. Günlerin uzun olması insanı neşelendirir.

4. Duygusal değişimler söz konusu olabilir.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlıklarınyaz ve ilkbahar mevsimlerinde kış mevsimine göre daha az görüldüğü belirtilmiştir. 

5.Güzel havalar hormonları harekete geçirir.

Avrupa'da yapılan bir araştırmada ise mart ayında doğumların %10 daha fazla olduğu görülmüştür. Haziran ayındakitestosteron ve kadınlık hormonlarının ortalamanın üzerinde olduğu sonucu çıkarılmıştır.

6.Bahar ve yaz aylarında daha fazla egzersiz yapılabilir.

7. Güzel havalar kişinin yaratıcılığını artırır.

Michigan üniversitesinde yapılan bir çalışma güzel havaların hafıza ve bilişsel fonksiyonlar üzerine olumlu etkiler bıraktığını ve yaratıcılığı arttırdığını belirtmektedir.

http://www.huffingtonpost.com/entry/warm-weather-mood_us_56fd42b3e4b083f5c606f9cd

http://www.theatlantic.com/health/archive/2014/03/how-spring-opens-the-mind/284572/