Üzerinde konuşulması ve tartışılması gereken, şimdilerde her ne kadar sümen altı edilmiş gibi görünse de zihinlerde tazeliğini korumaya devam eden bir konu var.

Sağlık...

Daha doğrusu sağlık sorunsalı...

Şimdi ben bunu dedim diye Konya'daki sağlık yöneticileri bana kızabilir ama kızsınlar... 

Yiğidi öldürür de hakkını yemeyiz evelallah...

Sağlık alanında önemli gelişmeler kaydedildi. Farkında ve bilincindeyiz. Hem merkezi hükümetin Konya'daki temsilcileri, hem de yerel yönetimler sağlık alanında altyapısını daha iyiye taşımak için çaba gösteriyorlar. 

Hakkı teslim etmiş olalım peşinen...

Her doğum sancılı olurmuş... Yenilikler beraberinde sorunları da getirirmiş... Bu sorunların çözümü ise zamana bırakılırmış. 

Konya'nın sağlık sorunsalına göz attığımız zaman, akla ilk gelen Numune Hastanesi oluyor. Bir dönem Konya'nın sağlıktaki yükünü çeken Numune Hastanesi'nin büyük bir bölümü sağlık raporu almış durumda. 

Revize ediliyor. 

Şükür ki bir şeyler yapıldığını görebiliyoruz artık. Binalar yükselmeye başladı.

Diğer taraftan Numune'nin hizmet veren küçük bir dilimi var merkezde. Oraya yolunuz düşer de uğrarsanız, sanırsınız ki Suriyeliler başta olmak üzere yabancı uyruklulara hizmet veren bir sağlık kuruluşu.

Meram Eğitim ve Araştırma'yı hiç dile getirmeyelim. Yoğunluktan dilimize dolamak bile istemiyoruz orayı...

Tıp Fakültesi Hastaneleri'nin de birçok bölümünde randevular bir ay öncesinden kapılıyor. Hasta olacaksanız, önceden hasta olacağınızı tahmin edin, randevunuzu ona göre alın. Yoksa ihtiyaç duyduğunuz her an ulaşamayibilirsiniz. 

Acil servisler diyeceksiniz... Evet, Meram Eğitim Araştırma'dan farkı olmayan, ayakta ve yüzeysel bakımın yapıldığı servisler. 

Kötülemek değil maksadımız. Acil servislere gelen hastaların önceliği var. Sağlık probleminin şiddetine göre de ölçüm yapılıyor ve gerekli tedaviyi uygulamaya hızlı bir şekilde başlanıyor. 

Bizim dikkat çekmeye çalıştığımız nokta hastanelerdeki yoğunluk. 

Biraz da hastaların özel hastanelerin kucağına itilmesi...

Azcık da hastalık hastası bir toplum olduğumuz için en ufak bir şeyde hastanenin yolunu tutuyor olmamız. 

Doktor da hasta da rahatsız böylesi bir durumdan. Öncelikle kendimizi düzeltmemiz gerekiyor evet. Biz düzelirsek herkes düzgün olur. 

Neyse, içimizi biraz ferahlatacak gelişmeler de yaşanmıyor değil. Yukarıda dedim ya, sağlık alanında Konya'ya önemli yatırımlar yapılıyor diye.

En önemli yatırımlardan biri merkezdeki Numune'yse, bunun diğer ayağı da eskilerin 'Hara' olarak bildiği Bahri Dağdaş Ulusulararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arsasının bir kısmına konuşlandırılacak olan Şehir Hastanesi.

Azcık daha sabredip, şöyle 3-5 sene daha hasta olmazsak, yırttık demektir.

Şahsen ben hastaneleri görünce hasta olmamak için elimden geleni yapıyorum. Hasta olduysam da bunu kendime mümkün mertebe çaktırmamaya çalışıyorum. 

Ama şu hastaneler bir bitsin, o zaman görün siz beni...

Kalın sağlıcakla.