Bugün spor yazasım var...

Gündemle ilgili yazan yerlerim ağrırken, sporla ilgili içimde bir dürtü, yaz da yaz deyip duruyor.

O yüzden üzerime vazife olmayarak, sporun duayeni olan ağabeylerimin alanına girmeden, kıyısından köşesinden bir şeyler karalayıp, fikirlerimi paylaşacağım...

Konya'da özellikle son yıllarda hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimlerin katkısı ile birlikte spor adına iyi ve güzel gelişmeler yaşandı.

Spora yönelik altyapı iyileştirilince bu durum sporun tüm mekanizmalarını harekete geçirdi. Spor çarkının dişlilerinin tıkır tıkır işlemesi için küçük dişlileri hızlı bir şekilde döndürecek olan ana kumandanın sağlam olması gerekiyordu.

Bu manada dünyada ses getiren bir stadyumumuzun olması, Konya'nın isminin ulusal ve uluslararası arenada daha çok zikredilmesini de sağladı.

Sesimizin daha gür çıkmasını sağlayan, bu altyapı yatırımlarıydı.

Diğerlerinin gıpta ile baktığı stadyumda top oynayan futbolcular ister istemez bu atmosferden etkilenip daha diri ve daha etkili olmaya çalıştı, çalışıyor...

Böylesi bir stadyumun taraftarı da en az stadyum kadar kendisini göstermeli, cakasını atabilmeliydi...

Ve öyle de oldu...

Az zamanda nice büyük takımları, dünya devlerini, ülkelerin milli takımlarını ağırladık bu stadyumda da, hepsini kendimize hayran ettik...

Çünkü böylesi bir spor şehrinde böylesine sportmen, centilmen ve işini iyi bilen taraftarlar görev başındaydı.

Geçtiğimiz haftasonu Konya'da komşumuz Antalyaspor'u ağırladık.

Konyalılık bilinciyle misafirlerimizi ağırladık.

Aynı bilinçle, aynı centilmenlikle oyunumuzu oynadık. İyi olanın kazanması gerektiğine inandık.

İyiydik, kazandık...

Tebrik beklerken tepik yedik...

Stadyumda yaklaşık 20 bin Konyaspor sevdalısı vardı. Bin kadar da Antalya'dan takımlarını desteklemek için gelen taraftar vardı.

Bunu ben söylemiş olsam tarafsız kalmamış, Konya'yı ve Konyalıyı kayırmış olurdum ama spor yorumcuları ve futbol otoriteleri de Konyaspor sevdalısı taraftarlar için, “Türkiye'de bir spor organizasyonu yapılacaksa artık bunun merkezi Konya olmalı. Konya da, Konyaspor taraftarı da bunu çoktan hak ediyor” diyor.

Antalyalılara gelince...

Hazımsızlık mı demeli adına bilemiyorum ama o güzelim stadyumun kendilerine ayrılan bölümünü talan edip onca zarara soktular.

Yazık ettiniz Antalyalılar. Biz size bunu yakıştıramadık...

Konuyu çok dağıtmadan Konyaspor taraftarına övgü niteliğinde bir küçük ekleme daha yapmak isterim.

Rize'de öğretmen olarak görev yapan arkadaşım, okulunda öğretmen arkadaşları ve öğrencilerle sohbet ederken Konyalı olduğunu öğrenince, “Konyaspor'un taraftarını tebrik etmek lazım. Gerçekten farklarını hissettirdiler” diyorlarmış.

Türkiye'nin dört bir yanında sohbet konusu olacak kadar kendisini göstermiş olan bu taraftar, tebriği çoktan hak etmiş demektir.