Söz ağızdan çıkıncaya kadar insanın esiri; ağızdan çıktıktan sonra ise insan söylediği sözün esiri...

Allah kem sözden, kötü konuşmaktan, doğruyu bırakıp yanlışın peşine düşmekten, kaş yapayım derken göz çıkarmaktan hepimizi muhafaza eylesin...

Özellikle de söyledikleri geniş kitleler üzerinde anında büyük bir tahakküm oluşturacak olanları söyledikleri sözlerin esiri olmaktan korusun.

İnsanoğlu beşer, elbet bir gün şaşar... Haşa peygamber değiliz. Mükemmel olamayız, hata yaparız. Kaldı ki, Peygamberler de hata yaptı...

Devleti idare edenler, ülkeyi yönetenler, hükmedenler söylediklerine daha çok dikkat etmeli; eylemleri ile söylemleri birbirinin aksi olmak yerine birbirinin tamamlayıcısı olmalı...

Çünkü onların ağzından çıkacak bir yanlış söz, daha önce verilmiş sözlerin aksini gösteren bir yanılma bir anda tepetaklak ediverir her şeyi.

Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail devletinin de İsrail halkının da Türkiye'nin dostu olduğunu söylemiş...

Rahmetli Prof. Dr. Erbakan Hoca da bunun tam aksini söyler dururdu. Başlıkta da belirttiğimiz 'Ayıdan post, gavurdan dost olmaz' sözü gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya koyuveriyor.

İsrail bize ne zaman dost oldu da bunu söyleyebiliyoruz ki?

Müslüman kardeşimizin topraklarını işgal eden, onlara her türlü baskı ve zulmü reva gören, kardeşine yardım etmek için yola çıkan 9 mücahidi daha dün şehit eden İsrail, bugün nasıl oldu da bizim dostumuz oluverdi.

Sokak ortasında yürüyen masum kadınları 'Elinde bıçak var sandık' gibi saçma bir bahanenin arkasına sığınarak kurşuna dizen İsrail, bizim nasıl dostumuz oluverdi?

Küçücük bir çocuğu, kendileri gibi eğittikleri köpeğin önüne atıp büyük bir zevkle izleyen ve bunu tüm dünyaya göstermekten çekinmeyecen, gocunmayan İsrail nasıl bizim dostumuz oluverdi?

Çocuğunu kurşunlardan korumak için kendisini siper eden babayı öldürüp, sonra silahının yönünü o masum yavrucağıza çeviren İsrail bizim ne zaman dostumuz oluverdi?

Daha dün 'one minute (van minüt ya da bir dakika)' diyerek çıkıştığımız, 'öldürmeyeceksin!' diyerek ikaz ettiğimiz İsrail, ne yaptı da bugün bizim dostumuz oluverdi?

En çok zorumuza giden de okumuş yazmış, mürekkep yalamış, görmüş geçirmiş insanların çıkıp meydanlara avaz avaz tutarsız, mesnetsiz ve halkın inançlarını, duygularını hiçe sayan açıklamalar yapabiliyor olması.

Koca koca adamlar çıkıyorlar, Hz. Allah'ın yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de (MAİDE 51. Ayet) “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez” ayetini göremeyip, saçmalayabiliyorlar.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in yeryüzünü şereflendirdiği bu onurlu ve güzel günde Allah hepimize akıl ve izan versin, şuur versin.

Mevlid Kandilizin hayırlara vesile olsun...