Bir önce ki köşe yazımda bahsettiğim ve kesin bir viraj olacağını söylediğim, Atiker Konyaspor’un geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Vitoria Guimaraes maçı ile başlamak istiyorum. Uzun bir aradan sonra taraftarı ile buluşan Atiker Konyaspor, inanmış bir kadro yapısı ile galibiyeti almayı başardı. Burada en dikkat çekici husus ise taraftarın takım ile bir bütün olmasıydı. Gerçekten özlem nedir ve nasıl özlenir hepsinin anlamını Konyaspor taraftarı gösterdi. Bir süredir sürekli eleştirilen, Milli Takım maçlarında övgü ile bahsedilen Konyaspor taraftarının başarısı bilindiği üzere tek kalemde silinmişti. Burada kimin payı var bilinmez ama tüm yaşananlara bir cevap olduğunu 90 dakika boyunca gördük.

‘’İzmir Marşı’’

Bilindiği üzere ‘’İzmir Marşı’’ son zamanlarda stadyumların vazgeçilmezi haline geldi. Çoğunluğunun bir siyasi araç olarak kullandığı bu marş aslında kime söylenir ve nasıl söylenir Vitoria maçında görmüş olduk. Bu konu üzerinden ulusal medyanın ve bazı kanatların yapmış olduğu eleştirilere böyle bir cevap verilmesi gerçekten görülmeye değerdi. Bence İzmir Marşı tüm stadyumların dışında Konya’ya daha çok yakıştı. En azından manidar olması bakımından gayet isabetliydi.

‘’TFF’’ 

Diğer bir konuda taraftarın aldığı haksız cezaya verilen tepkiydi. Baktığımız zaman benzer birçok olayda birkaç maçla geçiştirilen cezalar söz konusu Atiker Konyaspor olunca baya artmıştı. Buna sebep ise tartışmasız Konyaspor’un almış olduğu başarılar. Ancak taraftarın buna da güzel bir cevabı vardı ve abartmadan dozunu kaçırmadan önüne çıkan tüm engellere güzel bir ayar vermiş oldu. TFF’nin yapmış olduğu tüm haksızlıklara boyun eğmeyeceklerini gösteren taraftar, cezanın ardından lige dönüşlerinin muhteşem olacağını yeniden gösterdi.

‘’Kadro’’

Uzun bir süredir sürekli rotasyon gören kadro nihayet Vitoria maçının ardından ideal on birini buldu diyebiliriz. Taraftarın sürekli dile getirdiği kadro sahada ki yerini aldıktan ve oynanan futbolun başarısından sonra Mustafa Reşit Akçay’ın kadroyu bozmayacağı bir kesindi. Ve nitekim aynı kadro Malatyaspor karşısında da sahadaydı ve deplasmandan bir puan çıkarttı. Belki kazanılacak bir maçtı ama en azından takımın ritmini yakalaması bakımından kadro oluşumu fazlasıyla önemli. Bu önemli konuyu da aşmak takım için iyi oldu. 

‘’Ali Çamdalı’’

Atiker Konyaspor’un başarıyla geçen sezonlarında takımın kaptanlığını yapan Çamdalı bilindiği üzere uzun bir süredir kadro dışı. Maç boyunca birçok konuda yapılan tezahüratlar arasına beklendiği gibi Ali Çamdalı’da girdi. Taraftarın sevgilisi olan kaptanın saha da olmasını isteyen taraftarlar uzun bir süre ‘’Ali Çamdalı’’ tezahüratı ile gerekli yerlere mesaj vermeyi ihmal etmedi.

Vitoria Guimaraes maçı birçok anlamda güzelliklerle doluydu. Alınan ilk tarihi başarı ve taraftarın yeniden takımla buluşması tartışmasız bu güzelliklerin en iyisiydi. Atiker Konyaspor, Akhisar maçı galibiyeti ardından UEFA Ligi galibiyeti ve devamında Malatyaspor galibiyeti seri açısından güzel olacaktı ama en azından yenilmezlik serisi devam etti ve beraberlik sonucu ile sahadan ayrıldı. Bakıldığı zaman maç içerisinde birçok pozisyon olsa da yine hakemler tarafından verilmeyen kararlar fazlasıyla tartışıldı. Bunca olaylara rağmen deplasmanda alınan bir puan takım için iyi oldu. Milli takım arasında daha fazla çalışarak ilerisi için ritim konusunu aşacağını inandığım Atiker Konyaspor’un bir sıçrayış yakalayarak sıralamada ideal yerini alacağını düşünüyorum.