1940 – 1950 Lİ YILLAR

RECAİ KICIKOĞLU (1040)

Beş yıldır, Mevlâna Dağcılık Kulübü Başkanlığı görevini ve İstanbul Caddesi’ndeki iş yerinde gözlükçülük mesleğini sürdüren Recai Kıcıkoğlu spora 1954 yılında o yılların popüler antrenörü (Tirit) Tevfik Türkkan’ın teşviki ile futbol oynayarak başladı. Yolspor kulübünde 5 yıl sağ açık oynayan Kıcıkoğlu gene Tevfik hocanın önerisi ile futbolu bıraktı ve atletizme başladı. Ömer Koç, Ahmet Baysal, Tuncer Şengezer, Sabri Seven, Mustafa Pekşen takım arkadaşlarıydı. Sırasıyla Zaferspor, Yolspor ve İdmanyurdu formasını giydi.

O yıllar zor yıllardı, çoğu ailesinden habersiz akşam bir araya gelirler, henüz Meram Yeniyol’da Battı çıktı yok iken, düz demir yolunda makas değiştiren DDY görevlisinin kulübesinde toplanırlar, üstlerini kulübeye çıkarıp genelde Meram’a gidiş ve dönüş toplam 12 km. koşarak antrenman yaparlar, duş yok, ayakkabı ve spor kıyafeti ona göre, antrenman sonunda arkadaş oldukları makas bekçisinin kulübesinde çay içip sohbet sonrası evlerine dönerlerdi. Tabii gelirken de çay ve şeker getirmeyi ihmal etmezlerdi.

  1. 1959. Özcan Özal, Kemal Akkora, Zeki ..., Aytekin Mesci, Aydın Ayvacı, İsmail Hakkı Dursun.

Atletizme ilk başladığında Gençlerbirliği’n de futbol oynayan Önder Tozkoparan’ın <<rakibini takip et, o önden giderken ayaklarına dikkat et finiş yerine geldiğin zaman depara kalkmalısın>> şeklindeki teşvikini unutmayan Recai Kıcıkoğlu’nun Yugoslav Antrenör Sami Çıka’nın Konya’da antrenörlüğe başlaması ile başarısı artmaya başladı.

İranlılarla Konya’da, Almanlarla İstanbul’da yapılan 10.000m.lik ikili yarışmalarda Milli formayı giyen Kıcıkoğlu Sanat Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zaman da Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü görevini sürdüren Ziya Ertemiz’i unutamıyor.

  1. Recai Kıcıkoğlu’nun 14 Şubat.1956 yılında İdmanyurdu’na çıkardığı  Atletizm Lisansı

1957 yılında Kayseri de yapılan Türkiye Kros Birinciliği sonrası Orduevinde vakit geçiren Ziya Eytemiz o anda radyo’da Konya takımının şampiyon olduğunu duyunca sevinçten nara atarak kendisini kaybedince, orada bulunan askeri erkânın

  • Ne oluyor?

Şeklindeki tepkileri hâlâ Kıcıkoğlu ve arkadaşının zihinlerindedir.

1977 yılından beri Dağcılık sporu ile ilgilenen 1992 – 2018 yılları arasında toplam 26 yıl Dağcılık İl Temsilciliği yapan Kıcıkoğlu ilerlemiş yaşına rağmen halen 30 km. yürüme kapasitesine sahip.

Mevlâna Dağcılık Kulübü Başkanı Konya’mızın ilk Milli atletlerinden Recai Kıcıkoğlu 5 yıldır Uluslar arası Mevlâna Hoş görü Yürüyüşünü Karaman – Konya arasında (Kılbasan üzeri) organize etmektedir.

  1. Bilge Tarhan

BİLGE TARHAN

1941 yılında babası PTT’de görev yaparken Adana’da doğdu. Çocukluğu memur çocuğu olarak Karaman’da geçti. 1948 yılında Konya’ya geldiler.

Zafer sporda futbola başladı. Bir taraftan da atletizm sporu ile ilgilendi.

Konya Lisesi 2. Sınıfta iken 400m. Liseler Türkiye Şampiyonu oldu. İ.T.Ü mezunu İnşaat Mühendisi idi.

Futbolda daha büyük başarılara imza attı. Genç Milli olarak Bulgaristan’a attığı 3 golle 3 – 0 galip gelen maç ile tarihe geçti. 1959 – 1971 yılları arasında İstanbulspor’da futbol oynadığı dönemde 63 gol atarak İstanbulspor’un en çok gol atan futbolcusu unvanını kazandı.

İstanbullular Derneği Başkanlığı da yapan Bilge Tarhan İstanbul’da vefat etti.

  1. Liseler arası yarışma. Sağ baştaki beyaz eşofmanlı Bilge Tarhan

AYTEKİN MESCİ (1939)

1957 – 58 – 59 Yıllarında Konya Lisesi’nde okurken İdmanyurdu forması ile 800 ve 1500 m. yarışlarına katıldı. 800m.de 1.59 luk derecesi ile Konya rekoru kırdı.

Üniversite öğrenimi nedeniyle 1960 – 1964 yılları aradın da İstanbul’da bulunduğu dönemde Beşiktaş forması ile atletizme devam etti.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü dahil orman Teşkilâtında uzun yıllar görev yaptı. Son görevi Orman Bakanlığı’nda Müsteşer Yardımcısı olarak emekli oldu. Emekli hayatını Ankara’da sürdürüyor. Aslen Konya’nın yerlisi

  1. Bilge Tarhan Milli forma ile. İstanbulspor’un golcüsü olduğu yıllarda.

  1. Yolspor formasıyla Recai Kıcıkoğlu , Hasan Akın, …

  1. İdmanyurdu formasıyla, Ahmet Baynal, Recai Kıcıkoğlu ve Tuncer Şengezer (Oturan)