Konya geçtiğimiz yıllarda  haberlerde tahıl ambarında lale üretiliyor şeklinde haberlere düştü. Her haberi izleyen Konya’da lale nasıl yetişiyor derken Asya Lale tarafından büyük emek ve çaba sonucunda İsmil’de  400 dönümlük arazide lale yetiştirdiklerini ve her yıl bu mevsimde lalelerin açtığını şahit olduk.

Lalerin Konya’da olduğunu duyan yerli ve yabancı turistler Nisan ayı içerisinde özel turlar ile Konya’ya akın ettiler. Lale tarlaları başta fotoğrafçılar olmak üzere her kesimden kişinin yoğun ilgisini aldı. Bu güzel tarlaları Konya’ya kazandıran Asya Lale sahiplerine teşekkür ediyorum. Ulusal ekranlanlarda ve gazetelerde lale tarları reklamları oldu ve Konya’da lale üretimi akıllara kazanıldı. Ancak Konya olarak bu lalelerin tanıtımını noktasında eksiklik olduğunu düşünüyorum

Şehrimizi yöneticileri ve firma sahipleri bir araya gelerek Lale tarlarını nasıl daha fazla turizme daha fazla kazandırabiliriz bunun çalışmasını gerçekleştirilse ne güzel olur. Başta Konya olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Nevşehir ve benzeri illerde reklam panolarına yerel gazetelerine Konya’da lale tarların olduğunu reklamlarını gerçekleştirerek lale tarlasına gelen insanların Konya’yı gezmesini sağlanır ve Konya ekonomisine büyük katkılar sunulacağına inanıyorum. Bu konuda Başta valimiz Cüneyt Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve merkez ilçe Belediye Başkanları ile İl Kültür Turizm Müdürlüğünün çalışmalarını önümüzdeki sene gerçekleştirmesi ile Nisan Ayının Konya turizm açısından oldukça verimli geçeceğine inanıyorum. Bu konuda şehrimizin yöneticilerine güvenim tam. Tekrardan Konya’ya lale tarlarını kazandıran Asya Lale sahiplerini ve yöneticilerini tebrik ediyor, Konya’nın tanıtımına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

TEBRİKLER TURİZM FAKÜLTESİ

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Göreve geldiği günden itibaren eğitimciler, idareciler ile uyumlu bir ortamda çalışmalarını sürdüren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in çalışmaları üniversite personellerin çalışma azmini gelişmesine büyük katkı sunuyor. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi turizm haftasında Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandıran Selçuklu Kongre Merkezinde önemli bir çalışmaya imza attı. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3. Anadolu Selçuklu Kültür ve Turizmine Katkı Ödülleri programı düzenlendi. Düzenlenen ödül törenlerinde Konya turizmine katkı sağlayan isimler ödüllendirildi. Her kategoride ödüller dağıtılırken özellikle Yılın Genç Turizmcisi seçilmesi oldukça güzel ve anlamdı idi. Bu anlamda bu organizasyonu düzenleyen başta Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesine, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık’ı tebrik ediyorum. Konya turizmine el ele verirsek nelere geleceğine düşünemeyiz bile. Turizm Fakültesinin bu güzel düşüncesinin ardından aklıma bir düşünce ve üniversite yönetiminden bir isteğim var. Malum her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmakta. Bu günde herkes günümüzü tebrik edere, ertesin gün biz gazeteciler yine unutuluruz. Konya’da sahada  benim gibi çalışan birçok genç meslektaşım var. Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi yöneticilerin Konya’da faaliyet gösteren kamu kurumların, STK’ların bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde sahada görev yapan genç basın mensuplarına güzel jestler yaparak Konya basının daha iyi yerlere gelinmesi için çeşitli ödül törenleri yapılarak teşvik edilmesinin Konya yerel medyasının gelişmesi açısından önemli olduğuna inanıyorum. Bu konuda yazımın ardından gerekli girişimlerin olacağı ve önümüzdeki sene bu güzel etkinliklerin düzenleneceğine inanıyorum.

ŞEHİT ABDULLAH TAHA KOÇ’UN BABASINA KULAK VERELİM

TSK'nın Suriye'nin Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nın 41. gününde 8 Mehmetçik şehit olmuş, bir komutanın çatışma sırasında 'Jetler vursun, gerekirse biz de şehit olalım' dediği ortaya çıkmıştı. Afrin Harekâtı’nda sembol olabilecek bu sözü söyleyen komutanın Konya şehidi Uzman Çavuş Abdullah Taha Koç olduğu ortaya çıkmıştı. Yine şehidimiz şu dizeler ile akıllara kazınmıştı “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm.  Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm” Geçtiğimiz hafta Yeni Şafak yapım ekibi tarafından yapılan ve her hafta başka bir şehidimizin aziz hatırasının ekrana geldiği Tabuta Sığmayanlar'da bu hafta "Komutanım jetler tepeyi vursun. Gerekirse biz burada şehit olalım. Bu hainler de burada gebersin" diyerek Afrin Şehitler Tepesi'nde 8 arkadaşıyla beraber şahadete eren Astsubay Abdullah Taha Koç'un aziz hatırasını yâd edildi. Oğlunun tabutu omuzlayarak yüreklere acı bırakan Ahmet Koç oğlu Abdullah Taha Koç’u anlattı. Şehit babasının bir tek isteği vardı. Baba oğlunun adının şuana kadar hiçbir okula ve caddeye siminin verilmediğini, özellikle caddeye, okula ve parka üç dört yere isminin verilmesine dikkat çekti. Oğlunun dünyanın duyduğuna dikkat çeken baba söylediği söz ve şiir ile bunu hakkettiğine inandığını söyledi. Ahmet Koç ayrıca bu durumun tüm şehitlerin de yapılması gerektiğine dikkat çekti.  Şehit babasının bu çağrısına başta Valimiz Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız gönüllerin insanı Uğur İbrahim Altay ve merkez ilçe belediye başkanlarımızın bu olaya  duyarsız kalmayacağına  baba ve ailesine en kıza zamanda güzel müjdeler vereceğine inanıyorum. 

Baki selamlar