Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kişilerin hayata bakış açısı da her geçen gün hızla değişiyor. Özellikle internet kullanımı, bilgiye kolay yollardan erişim imkânı, insanların hayatlarını geliştirdiği kadar bir o kadar da köreltiyor. Yani tek bir tuş ile yapılan alışveriş kolaylığı, zahmetsizce ödenen faturalar, isteğe göre verilen yemek siparişleri… Kısacası isteklerimiz, hayatımızın bir “tık” önünde.

Her ne kadar bu gelişmeler ve kolaylaştırıcı etkiler artış gösterse de insanlara arası ilişkileri de ciddi şekilde yaralamış durumda. Özellikle günümüzün yaygın olarak kullanılan sosyal paylaşım siteleri sayesinde insanlar maalesef sosyalleştiğini düşünürken, aslında asosyalliğe doğru farkında olmadan adım atmış oluyorlar. Gidilen mekânlardan beraber gezdiği kişilere, yedikleri yemeklerden yaptıkları işlere kadar birçok şeyi insanlar ile paylaşma içgüdüsüyle hareket etmeye başladılar. Yine istemsizce farkında olmadan yaptıkları eylemlerin beğenilme arzusuyla yanıp tutuştular. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; sosyal paylaşım siteleri, aslında insanların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. En yaygın bilinen bağımlılık yapan maddelerin başında gelen; sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerinin arasına, sosyal paylaşım sitelerine bağımlılık maddesi de yavaş yavaş ekleniyor. Yine aynı şekilde yapılan bir diğer araştırmaya göre; internetten uzaklaştırılan insanların, tıpkı alkol, sigara ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddeleri bıraktıklarında vücutlarında meydana gelen tepkileri gösterdikleri ne yazık ki açıkça gözlemleniyor. Agresiflik, depresiflik, insanlarla iletişim kuramama gibi. 

Ne yazık ki sosyalleştiğimizi düşünürken, aslında asosyal bir hayatın içerisinde kalıyoruz. Bilgisayar başında ve ya başka bir cihazda rahatımızı düşünerek hareket ederken maalesef bedenimiz bundan olumsuz yönde etkileniyor. Artık insanlar ile iletişim sadece birkaç satır yazıdan ibaret olmuş durumda. Konuşma adına göstermeye çalıştığımız çaba, devede kulak kalıyor. Yani yüz yüze konuşmaya hasret kalıyoruz. Ancak ne zaman birisiyle karşı karşıya gelsek konuşamamaktan yakınıyoruz. Çünkü hayatımız sosyal medya ağlarından ibaret hale gelmiş. İnsanlar sosyalleşmekten uzaklaştıkça, uzaklaşıyor ama kimse farkında değil ya da farkında ama belli etmiyor. Hatta dünyayı veya gündemi sosyal medya üzerinden kurtarıyoruz. Kopuyoruz. İnsanın canı bile yansa önce sanal âlemde paylaşıyor. Duygular köreliyor, duygular can çekişiyor.