Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Son Birlik Sanayi Sitesinde bulunan bir plastik atık toplama deposunda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Son Birlik Sanayi Sitesinde bulunan bir plastik atık toplama deposunda yangın çıktı. İddialara göre elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan yangın önce ağaçlık alana ardından da fabrikanın plastik atık toplama deposuna sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ayrıca yangına KOS Bölgesi Müdürlüğü itfaiyesi, Meram ve Karatay ilçelerinden de yangına müdahale için destek istendiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Çıkan yangın nedeniyle yoğun duman oluşurken, siyah dumanlar şehrin birçok noktasından görüldü.

BAŞKANLARDAN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

Son Birlik Sanayi Sitesinde bulunan bir plastik atık toplama deposunda çıkan yangının ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasa Kılca sosyal medya hesaplarından yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yangına itfaiye ekiplerimizle müdahale ediyoruz. Allah, beterinden muhafaza etsin.” ifadelerini kullandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, “Karatay ilçemizde bulunan Son Birlik Sanayi Sitesi’ndeki plastik atık toplama deposunda çıkan yangında zarar gören işletme sahibi vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden korusun” dedi. “Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Fevzi Çakmak mahallemiz Son Birlik Sanayi Sitemizde yaşanan yangına su arasözlerimiz ve büyükşehir itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.”

VATANDAŞLAR YANGINA MÜDAHALEYİ MERAKLI GÖZLERLE İZLEDİ

Son Birlik Sanayi Sitesinde etkili olan yangının ardından bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluğa karşı da 112 ekipleri bölgede hazır bulundu. İtfaiye ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederken, birçok vatandaş yangın söndürme çalışmalarını yakından meraklı gözlerle takip etti. Birçok vatandaş sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim