Özel Harekat polislerinin kapıları kırdığı evlerde uyuşturucu maddeler ve silahlar ele geçirilirken, mahalle ablukaya alınarak tüm evler arandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Aralık, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında merkez Karatay ilçesinde bulunan Yeni Mahalle'ye baskınlar yapmış ve uyuşturucu satıcısı 126 kişiyi yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı. Bugün sabah saat 06.30’da Özel Harekat polislerinin de bulunduğu 350 polis yine Yeni Mahalle'ye baskın yaptı. Çevik kuvvet ekipleri mahalleyi tamamen sararak abluka altına alırken, Özel Harekat polisleri de koç boynuzları ile kapıları kırarak içeri girdi. Şüphelilerin etkisiz hale getirilmesinin ardından Konya, Aksaray ve Isparta’dan gelen dedektör köpeklerle evlerde arama yapıldı.
Yapılan aramalarda bazı evlerden tabanca, tüfek, kılıç, satır çıkarken, bazılarında da esrar, eroin ve uyuşturucu haplar bulundu. Aralarında kadınların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir kadının kucağında 2 aylık bebeğiyle gelmesi dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
İHA
 
Editör: TE Bilişim