Aksaray Yolu 35. Kilometre’de önceki akşam 22.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında faciadan dönüldü. Konya istikametinden Aksaray istikametine seyir halinde olan
İbrahim A. idaresindeki 33 RF 803 plakalı TIR ani manevra yaparak yolun sol tarafında bulunan petrole girmek istedi. O anda TIR’ın arkasından gelen Muhammet Koyuncu’nun kullandığı 42 BVM 27 plakalı küçük kamyonet ile Fasih Kayhan’ın kullandığı 42 ALM 49 plakalı özel otomobil aniden sola dönmek isteyen TIR’a yandan çarptı. Çarpmanın etkisi ile TIR’a çarpan araçlarda bulunan 35 yaşındaki Fasih Kayhan, 70 yaşındaki İfaket Koyuncu ile 73 yaşındaki Mevlüt Koyuncu, araç içerisinde sıkışarak yaralandı. Yaralılar kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri ve polisler tarafından sıkıştıkları yerden çıkartılarak ambulanslara alındı.İlk müdahaleleri ambulanslarda yapılan yaralılar daha sonra çeşitli hastanelere kaldırıldı. Muhammet Koyuncu’nun kullandığı araç içerisinde bulunan 6 yaşındaki Ali Koyuncu ise kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Yaralıların hastanelere sevk edilmesinin ardından yolun ortasında kalan 42 ALM 27 plakalı özel otomobil vatandaşlar tarafından yolun kenarına alınmak isterken bir anda alev aldı.
Polislerin vatandaşların aracı kenara almak istedikleri sırada motor kısmında başlayan yangın bir anda korkuya neden oldu. Çevrede ki araçlardan getirtilen yangın söndürme tüpleri ile aracın yangını söndürüldü. Kazaya neden olduğu ileri sürülen 33 RF 803 plakalı TIR’ın sürücüsü İbrahim A. gözaltına alınırken kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim