Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, 6 Aralık'ta merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle'de düzenlediği uyuşturucu operasyonunda polisin izlediği yol zanlıları da şaşırttı.
Yaşanan her anı delillendirmek için yoğun çaba sarf eden ve hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan polis, delilden sanığa ulaşmak için yaşanan uyuşturucu trafiğini saniye saniye görüntülemeyi de başardı.
Gözaltına alındıklarında suçlarını kabul etmeyen zanlılar, çekilen görüntüleri izleyince kendilerinin farkında olmadan gizliden her şeyin detaylı görüntülenmesine şaşırdı.
Uyuşturucu satın alan yaklaşık 200 kişiye ulaşan ekipler, bu kişilerin her birinin ifadesine başvurdu. Yeteri kadar toplanan delillendirmenin ardından yapılan operasyonda ise yaşanan bir olay herkesi şaşırttı. Operasyona katılan bir polis, kaybolan telefonunu baskın yapılan evlerin birinde tesadüfen buldu.
Yaşları küçük olduğu için ceza almayacakları düşüncesiyle çocuklarını kurye olarak kullanan ve bebeklerinin kundaklarında uyuşturucuyu saklayan sokak satıcılarının, bazı kişileri madde bağımlısı yapana kadar uyuşturucuya ücretsiz ya da çok ucuza verdikleri öğrenildi.
Parası olmayan bağımlılara, evlerinin temizliği ve dış bakımı gibi işlerde çalışması karşılığında uyuşturucu veren zanlıların uyuşturucu sattıkları kişilerden bazılarının, kendilerinin kurtulmak istediğini, para bulamadıkları için hırsızlık yapmak zorunda kalacakları için korktuklarını söyledikleri bildirildi.
Uyuşturucu kullandığı için ailesi tarafından dışlanan bir gencin, her istediklerini yapması karşılığında zanlılarla birlikte yaşamaya başladığı ve kuryelik yaptırıldığı ileri sürüldü.
Özel harekat polisinin de katıldığı operasyonda, 600 polis ve yaklaşık 200 araçla belirlenen 35 adrese 6 Aralık'ta eş zamanlı baskın düzenlenmiş, adreslerin bazılarına kapıları kırılarak girilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 81 kişiden 7'si alınan ifadelerinin ardından salıverilmiş, adliyeye sevk edilen 74 kişiden 59'u tutuklanmıştı. 15 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakılmıştı.
AA
Editör: TE Bilişim