Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesi Dede Korkut Mahallesi’nde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek isteyen bir grup PKK yandaşı çocuk toplanarak önce yol kapatıp ardından ateş yakarak izinsiz gösteri düzenledi. Olay yerine gelen polis, göstericilerin yolu boşaltması için anons yaptı.

Ancak çocuklar, polisin uyarısını dinlemeyip polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, göstericileri tazyikli su sıkarak uzaklaştırmaya çalıştı. Bu arada bir grup genç korsan gösterilerin yapıldığı yere gelerek önce yoldaki taşları temizlemeye çalıştı. Bu arada gençlerin yanına gelen çocuklar polise taş atmak isteyince gençlerden biri çocuklara tekme ve tokatla müdahale edip polise taş atmasını engelledi.

Daha sonrada gençler yola yığılan taşları temizlemeye başladı. Buna rağmen PKK yandaşları uzaklaşmayınca gençlerin içinden bir kişi tekrar PKK yandaşlarının yanına giderek polise taş atmamaları ve yolu kapatmamaları konusunda uyardı. PKK yandaşları bir süre sonra olay yerinden ayrıldı.
Editör: TE Bilişim