İpek Yolu Sanayi ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin, "Ramazan sadece oruç demek değildir. Ramazan sevgidir, aşktır, demokrasidir, huzurdur" dedi 

İpek Yolu Sanayi ve İşadamları Derneği'nin Gold Garden Düğün ve Toplantı Salonu'nda verdiği iftar programına katılım oldukça yüksekti. İftar programında konuşan İpek Yolu Sanayi ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin mübarek Ramazan Ayı'nın bir arınma ayı olduğunu belirtirken, "Öncelikle hepinize bizi kırmayarak davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor ve hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Geleneksel hale getirmiş olduğumuz iftar programımıza hepiniz hoş geldiniz. Ramazan sadece oruç demek değildir. Ramazan sevgidir, aşktır, demokrasidir, huzurdur. Ramazan birliktelik içinde yaşayabilmektir. Ramazan insanı, doğayı ve hayatı sevebilmektir. Cenabı Hak inşallah hepimizi bu saymış olduğum unsurlar içerisinde yaşamayı nasip etsin. Gelecekte hep birlikte güzel günlere ulaşabilmeyi nasip etsin" diye konuştu.

'BİRLİK OLMA ZAMANI'

İpek Yolu Sanayi ve İşadamları Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan Ayı'nın Konya'da bir başka geçtiğine vurguladı. Akyürek, "Hamdolsun Konya'mızda Ramazan Ayı bildiğiniz üzere dolu dolu yaşanmaktadır. İftar davetleri, buluşmalar, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi gibi her anlamda Ramazan Ayı'nın hakkı verilir. Yine manevi yönden bireysel olarak insanların gelişimlerinin sağlandığı bir ay olarak Ramazan-ı Şerif Konya'da bir farklı idrak ediliyor. Vatandaşlarımız haklı bir coşkuyu yaşıyor. İnşallah bu ibadet coşkusu ve manevi güzellik duygusunun şehrimizde artarak devam etmesini temenni ediyorum. Cenabı Hak Kadir Gecesi'ne, Ramazan Bayramına ve daha nice bayramlara sağlık ve afiyetle hepimizi tekrar tekrar buluştursun" ifadelerini kullandı. Sivil toplum kuruluşlarının birlik içinde olmaları gerektiğini ve Konya'nın sivil toplum örgütleri açısından önemli bir şehir olduğunu dile getiren Akyürek, "Sivil toplum kuruluşlarımızla biz Konya'da gurur duyuyoruz. Şöyle ki bin kişiye düşen sivil toplum kuruluşu sayısı en çok olan il Konya'dır. Batı ülkelerinde bu oranlar çok önemsenir ve her kişinin sosyal yapısı ölçülürken kişiye kaç tip kuruluşta yer aldığı sorulur ve buna göre sosyal yapı belirlenir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarımızın sayısı ne kadar çok olursa şehrimiz ve ülkemiz açısından da o kadar faydalı olurlar. Burada önemli olan her kuruluşumuz kendi bağımsız adacıklarını oluşturmasın. Birlik ve beraberlik vurgusunu yaparak diğer kuruluşlarla birlik içinde çalışsınlar. Tekrar hepinizin Ramazan-ı Şeriflerinin mübarek olmasını diliyor ve Tahir Bey ile arkadaşlarına da bu güzel davet için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim