Hırsızlık olayı, dün akşam saatlerinde Altınekin ilçesinde bulunan iki farklı evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çok sayıda suç kaydı bulunan A.H. (17), E.F.K. (19), S.M.K. (24) ve K.G. (16) merkez ilçelerde yaptıkları hırsızlıktan sonra polisler tarafından hemen yakalandıkları için kendilerinin tanınmayacağını düşündükleri ilçelere giderek hırsızlık yapmaya karar verdi. Şüpheliler 15 DY 503 plakalı otomobille Altınekin ilçesine giderek keşif yaptı. Akşam saatlerinde evlerde kimsenin olmadığı zamanı bekleyen şüpheliler, 2 farklı evin penceresini tornavida ile zorlayıp açarak içeriye girdi. Ev içerisinde bir süre arama yapan şüpheliler girdikleri evlerden, 2 tane av tüfeği, yaklaşık bin TL para ve çok sayıda altın yüzük çalarak Altınekin ilçesinden kaçarak merkez Selçuklu ilçesine geri geldi. Altınekin'de evlerine gelen sahipleri eşyalarının çalındığını fark ederek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelerek inceleme yapan polis, şüphelileri belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Erenköy Mahallesi Akıncılar Parkı yakınlarında devriye gezen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda suç kaydı bulunan A.H, E.F.K, S.M.K. ve K.G'yi bir otomobilde görünce durdurarak arama yaptı. Otomobilin çeşitli yerlerine saklanmış para, çok sayıda altın yüzük ve 2 adet av tüfeği bulan polis, şüphelileri gözaltına alarak araştırma yaptı. Polisin yaptığı araştırmalar sonucu şüphelilerin Altınekin ilçesinde hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, "Konya merkezde polisler bizi tanıyor o yüzden olaydan hemen sonra yakalıyorlar. Biz de ilçelerde bizi tanımazlar diyerek oradan hırsızlık yaptık" dedikleri iddia edildi. 

Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından olayın meydana geldiği Altınekin ilçesine götürülerek polis merkezine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim