Polis, 500 bin aracı incelendi, yakaladı

Bir banka şubesinde gerçekleşen soygunda güvenlik kamerasına maskeli halde yakalanan soyguncu ve arkadaşı 500 bin aracın incelenmesinin ardından 5 gün sonra yakalandı

Olay, 15 Ocak günü saat 17.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi Sivaslı Ali Kemal Caddesi'nde bulunan bir iş merkezindeki özel bir banka şubesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, bomba süsü verilmiş sahte düzenekle bankaya giren maskeli ve silahlı soyguncu, etkisiz hale getirdiği güvenlik görevlisinin silahını gasp ederek, sıra bekleyen müşterilerden birine poşet verip veznedeki paraları toplatmıştı. Müşterinin kasalardan topladığı yaklaşık 25 bin liraya alan soyguncu güvenlik görevlisinden gasp ettiği silahla birlikte arka sokakta kendisini bekleyen otomobile binerek kaçmıştı. Yaşanan silahlı soygunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği Ekipleri, geniş çaplı bir çalışma başlattı.

 ŞÜPHELİ İÇİN 500 BİN ARAÇ İNCELENDİ

 İlk olarak bankadaki görevlilerin verdiği eşkal doğrultusunda hareket eden polis daha sonra şüphelinin kaçış güzergahındaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Gündüz gezen şüpheli araçlar üzerinde yoğunlaşan ekipler, yaklaşık 500 bin araçta inceleme yaptı. Görüntülerden maskeli bir şahsın başka bir araca bindiği tespit edildi. Ardından şüphelinin bindiği aracın marka ve model tespiti yapıldı. Otomobilin kiralık olduğunun anlaşılması üzerine polis, son 1 haftada kiralanan araçlar üzerinde yoğunlaştı. Araçları kiralayanların ifadesine başvurulmasının ardından yüklü miktarda borcu olduğu öğrenilen Avni İ'nin (36) sorgu sırasında şüpheli hareketler sergilemesi şüpheleri üzerine çekti. Toplanan delillerin ardından Avni İ. ile olay günü kaçtığı otomobili kullandığı belirlenen arkadaşı Ali Burak D. (27) merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde polisin yaptığı baskın sonrası gözaltına alındı. Çalınan paranın 15 bin lirasının Avni İ'nin üzerinde, 5 bin lirasının da Ali Burak D'nin evinde ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca, şüphelinin olayda kullandığı kuru sıkı tabanca ve güvenlik görevlisinden gasp ettiği tabancanın bulunduğu belirtildi.

 Banka şubesindeki güvenlik kamerasının kayıtlarında içeriye giren şüpheli, güvenlik görevlisine silahını doğrultarak silahını alıyor. Daha sonra elindeki bomba düzeneğini göstererek paraları isteyen şüpheli şubeden ayrılıyor. Banka soygununu gerçekleştirdikleri iddia edilen şüpheliler Avni İ. ve Ali Burak D'nin daha önceden poliste hiç suç kaydının olmaması dikkat çekerken, şüphelilerin ortak etüt merkezi işlettikleri ve piyasaya yüklü miktarda borçları olduğu için soygun yapmaya karar verdikleri iddia edildi. Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

İHA

Editör: TE Bilişim