Konya'da maskeli şekilde geldiği bankada, güvenlik görevlisini silah zoruyla etkisiz hale getirip, kasalardaki 25 bin lirayı alarak kaçtığı iddia edilen şüpheli ile arkadaşı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, Konya'da bir bankanın şubesinden silah zoruyla 25 bin liranın çalınması üzerine soruşturma başlattı.

Polis, şüphelinin kaçış güzergahındaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde, maskeli bir kişinin otomobille kaçtığını tespit etti. Kentteki 500 bin araç incelendi. Şüphelinin kaçtığı aracın marka ve modeli belirlenince, araç kiralayan iş yerleriyle görüşüldü. Söz konusu araçla aynı özellikte bulunan 15 otomobili, olaydan bir hafta önce kiralayan kişiler üzerinde çalışma yapıldı. Şüpheli hareketlerde bulunan Avni İ'nin (36), bankalara yüklü miktarda borcu olduğu görüldü.

Toplanan delillerin ardından Avni İ. ile Ali Burak D. (27) merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde gözaltına alındı. Çalınan paranın 15 bin lirasının Avni İ'nin üzerinde, 5 bin lirasının da Ali Burak D'nin evinde ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca, şüphelinin olayda kullandığı kurusıkı tabanca ve güvenlik görevlisinin gasbedilen silahının bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi'ndeki bir banka şubesine 15 Ocak'ta gelen maskeli kişi, güvenlik görevlisini silah zoruyla etkisiz hale getirdikten sonra kasalardaki 25 bin lirayı alarak kaçmıştı. Şüpheli, elinde bomba düzeneği olduğunu belirterek çalışanları tehdit etmişti. Olay, bankanın güvenlik kamerası görüntülerine de yansımıştı.

Editör: TE Bilişim