Siirt’in Pervari İlçesi’nde Belenoluk Jandarma Karakolu’na önceki gün akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristler, karakolu ele geçirmek istedi. Teröristler, çatışma boyunca da askerlerin ateşinden kurtulmak için 80 metre uzaklıkta bulunan ilköğretim okulu lojmanındaki öğretmenleri kalkan olarak kullandı. Çeşitli noktalardan karakolu yoğun ateş altına alınan teröristler, Belenoluk Karakolu’nu ele geçirmek istedi. Yoğun ateş altındaki karakolun bahçesine 5-6 terörist girince karakoldaki askerler canlarını ortaya koyup onlarla çatıştı ve binaya sızmasını önledi. Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat ve emrindeki kahraman askerler, canlarını ortaya koyarak karakolu savundu. Burada yaklaşık 3 saat süren çatışmada Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Onbaşı Recep Gök (Şırnak), Jandarma Er Önder Turgay (İzmir), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) şehit düştü, 11 asker de yaralandı. Çatışmada 1’i kadın 3 terörist ölü ele geçirildi.
Karakolu canları pahasına savunan askerler, teröristlerin karakola girmesini engellerken, aralarında karakol komutanın da bulunduğu 6 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı. Aralıklarla yaklaşık 10 saat süren ve askerlerin lojmandaki öğretmenlere zarar gelmemesi için teröristlere bir süre karşılık veremediği çatışmada 1’i kadın, 3 terörist öldürüldü.
“VATAN EVLATLARINA UZANAN ELLER KIRILSIN”
Halil Türkmen’in, şehit olmadan bir gün önce nişanlısı Kezban Göktaş’ı arayarak, “Askerliğim biter bitmez düğünümüzü yapacağız. Az kaldı” dediği öğrenildi. Şehidin 10 yaşındaki kız kardeşi Nermin ise "Vatan evlatlarına uzanan eller kırılsın" diye feryat etti.
Terör örgütü PKK mensuplarının jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda şehit olan Konyalı er Halil İbrahim Türkmen’in Konya’daki evine ateş düştü. Aileye acı haberi, askeri yetkililer, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evine gelerek verdi. Evin en büyüğü olan şehit erin babasının vefat ettiği, iki kız kardeşi ve annesiyle birlikte yaşadığı öğrenildi. 
"VATAN SAĞOLSUN, BİR OĞLUM DAHA OLSA GÖNDERİRİM”
Askeri yetkililerin şehit haberini vermesinin ardından feryatlar yükseldi. Şehit askerin annesi Fadimana Türkmen, üzüntüsüne rağmen, "Vatan sağ olsun." dedi. Acılı anne metanetini korumaya çalışarak, “Oğlumla en son dün sabah konuştum. Nişanlıydı. Halımızı hatırımızı sordu. Asker dönüşü hemen düğün yapmak istiyordu. Vatan sağ olsun. Üç çocuk annesiyim. Halil İbrahim en son dağıtıma gelmişti. Keşke bir oğlum daha olsa da göndersem. Terörü lanetliyorum” diye konuştu.
Şehit Halil İbrahim Türkmen’in 10 yaşındaki kardeşi Nermin ise "Teröristlerin elleri kırılsın." diye konuştu. Gözyaşlarına boğulan küçük kız, “Ağabeyime, vatan evlatlarına uzanan eller kırılsın. Allah, onların da ocaklarına ateş düşürsün.” dedi. 
"ASKERDEN DÖNER DÖNMEZ EVLENECEĞİZ"
Halil İbrahim Türkmen, çıktığı çarşı izninden ailesini ve nişanlısı Kezban Göktaş’ı aradı. Nişanlısına, ‘az kaldı asker dönüşü hemen evleneceğiz” dedi. Şehit askerin nişanlısı Kezban Göktaş, “En son dün konuştuk. Bir şey diyemiyorum. Mutluyduk. Hayaller kuruyorduk. Asker dönüşü hemen evlenecektik. Biz onu oraya gönderdik ama sonrasını hiç düşünmedik. Bekle geleceğim diyordu ama artık gelmeyecek. Artık düğünümüz olmayacak. Hep hayaller yarım kalıyor” diyerek, gözyaşı döktü.
CİHAN