Konya'nın merkez Karatay ilçesinde, bir iş yeri sahibi ve çalışanını tabancayla yaralayıp, geldikleri tırla kaçan 2 zanlı polis ekiplerince gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'nde iş yeri bulunan Mesut Şakar ile çalışanlardan Mevlüt Altıntaş'ın tabancayla yaralanmasına ilişkin soruşturma başlattı.

Zanlıların kaçtığı 42 FEP 76 plakalı tırın kayıtlarına ulaşan polis ekipleri, Kasım P. ve Muhammed P'yi yakaladı.

Kasım P'nin polisteki ifadesinde, Çanakkale'den firma için seramik getirdiklerini, kesilen faturayı tahsil etmek üzere gittiklerinde ise tartışma çıktığını belirttiği öğrenildi.

Silahı kullandığı iddia edilen Muhammed P'nin ise ifadesinde, "Paramızı almak için gelmiştik. Tırda oturuyordum. Faturayı tahsil etmek üzere iş yerine giren ağabeyimin dövüldüğünü gördüm. Araçta duran tabancayı alıp korkutmak amaçlı ateş ettim. İki kişiyi yanlışlıkla vurdum." şeklindeki ifadeleri kullandığı kaydedildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Kasım P. serbest bırakıldı.

Muhammed P. ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'ndeki bir iş yerine 24 Ağustos'ta 42 FEP 76 plakalı tırla gelen 2 kişi ile iş yeri sahibi Mesut Şakar ve çalışanlardan Mevlüt Altıntaş arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Kavgaya dönüşen olayda, Şakar ve Altıntaş tabancayla yaralanmıştı. 

Editör: TE Bilişim