GURBETCİ AİLE YOK OLDU
Alınan tüm tedbir ve yapılan uyarılara rağmen meydana gelen kazalar yürek yakmaya devam ediyor. Dün sabah erken saatlerde Ankara Yolu üzerinde ardı ardına meydana gelen iki kazada tam bir can pazarı yaşandı. İlk kaza Konya-Ankara Yolu 30. kilometrede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Almanya’dan memleketleri Karaman ili Ayrancı beldesine gidecek olan 6 kişilik Başlamış ailesinin içinde bulunduğu ve 20 yaşındaki Mehmet Başlamış’ın kullandığı BO BA 1982 plakalı minibüs Nevzat Bayram’ın kullandığı Karayollarına ait 42 ALB 61 plakalı TIR’a çarptı. Kazada araç içerisinde sıkışan baba 48 yaşındaki Ömer Başlamış ve anne 48 yaşındaki Sultan Başlamış olay yerinde hayatlarını kaybetti.
YARALILARIN DURUMLARI KRİTİK
Araç içerisindeki sıkıştıkları yerden yaklaşık bir saat süren çalışma sonrası çıkartılan 19 yaşındaki Hatice Başlamış kaldırıldığı Numune Hastanesi’nde, kimliği henüz belirlenemeyen 30 yaşlarındaki bir bayan da Selçuklu Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirdi. Aynı araçta bulunan ve ağır yaralanan sürücü 20 yaşındaki Mehmet Başlamış Meram Araştırma, 14 yaşındaki Emine Başlamış Numune Hastanesinde tedavi altına alındı. Her iki yaralanın da sağlık durumlarının ciddiyetlerini koruduğu öğrenildi. Olay yerinde hayatlarını kaybedenlerin cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Numune Hastanesi morgun kaldırıldı. Gurbetçi ailenin muhtemelen yakınlarına hediye etmek için getirdikleri ve kaza yerinde geniş bir alana dağılan oyuncaklar, giysiler ve çeşitli eşyaları ise kaza yerine gelen temizlik işçileri tarafından çöp kamyonuna dolduruldu. Kazanın hemen ardından olay yerine gelen Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile Yol-İş Sendikası 1. Nolu Şube Başkanı Ahmet Çankaya kaza ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Emniyet Müdürü Namal, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, “Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor. Gurbetçi bir ailenin kazada hayatını kaybetmesi çok acı bir olay” dedi.
İKİNCİ KAZADA 6 KİŞİ YARALANDI
Bu kazanın hemen ardından bu defa Ankara Yolu 15. kilometrede meydana gelen kazada iki aracın çarpışması sonucu 5’i askeri personel 6 kişi yaralandı. İddialara göre Ramazan Emek’in kullandığı 42 SH 424 plakalı özel otomobil aynı istikametten giden ve içerisinde 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görev yaptığı öğrenilen 5 Astsubayın bulunduğu 42 U 7524 plakalı özel otomobile arkadan çarptı. Kazada özel aracın sürücüsü Ramazan Emek ile birlikte askeri personeller Adem Alyüz, Özgür Yılmaz, Yılmaz Evren, Haydar Yıldız ve Semih Soylu yaralandı. Askeri personelden ikisinin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile çeşitli hastanelere kaldırılırken kaza ile ilgili soruşturmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi. Askeri personelin içerisinde bulunduğu araç ile diğer araç kazadan sonra şarampole uçarken kazanın meydana geliş nedeninin yapılacak olan incelemeden sonra belirleneceği belirtildi.
HÜYÜKTEKİ KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ
Şehir merkezindeki bu kazaların ardından bir ölümlü kaza haberi de Hüyük’ten geldi. İlçeye bağlı Kıreli belde merkezinde bir petrol istasyonunun önünde meydana gelen kazada, Duran D. (57) yönetimindeki 33 CVH 62 plakalı otomobil, aynı şerit üzerinde seyir halinde olan Osman Mermer (15) idaresindeki motosiklete çarptı. Kaza sonucu ağır yaralanan motosiklet sürücüsü, ambulansla kaldırıldığı Hüyük Devlet Hastanesi’nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Editör: TE Bilişim