Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları başarılı çalışmalar sonrası kentte faili meçhul cinayet bırakmadı. 
Geçen yıl kent merkezindeki 24, bu yılda 18 cinayeti aydınlatmayı başaran ekipler, iki yıldır da kayıp başvuruları üzerine yoğunlaştı. 
Bu amaçla şube bünyesinde yeni bir Kayıp Şahıslar Büro Amirliği kuruldu. Kayıp başvurularını büyük bir titizlikle inceleyen dedektifler, bir dosya üzerinde saatlerce fikir yürütüyor. 
Kayıp kişiyi canlı bulabilmek için her yolu deneyen ve gece gündüz çalışan ekipler, çalışmalarda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor. 
Küçük delillerden büyük ayrıntılara ulaşmaya çalışan ve resmi kurumlardaki hesap hareketliliğinden kayıp kişinin yaşayıp yaşamadığını tespit eden ekipler, kişinin öldürülmüş olabileceği şüphesi arttığında ise yüzlerce kişiyle görüşme yapıyor. 
Olaylar aydınlatıldığında da cinayet zanlısı; bazen ''kayıp'' başvurusunda bulunan kişinin kendisi, bazen de baba, anne, kardeş veya eş gibi yakın akrabalar çıkıyor.
 
ORTAYA ÇIKARILAN CİNAYETLER
Aydınlatılan olaylardan bazıları ise şöyle: 
Geçen yıl 19 Mayıs'ta Sevim Y, tır şoförü kocası Kadir Y'nin (47) iki gündür eve gelmediğini belirterek, kayıp başvurusunda bulundu. 
Genç kadının çelişkili ifadeler vermesi ve kendisinden fotoğraf isteyen dedektiflere şoför eşinin ehliyetini getirmesi üzerine üç çocuk annesi Sevim Y. ile arkadaşları Kazım Y. ve Ahmet B. yakalandı. Suçlarını itiraf eden zanlıların ifadeleri doğrultusunda Kadir Y'nin öldürüldükten sonra Konya-Ereğli karayolundaki atık su kanalına atıldığı belirlendi. 
Seydişehir ilçesinde babası Dursun B. tarafından 3 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan Fatih B'nin (32) eşi Gülhan B. ile kayınpederi Veysel C'nin sürekli çelişkili ifadeler vermesi ve genç adamın bulunması için çok fazla çaba sarf etmedikleri dikkati çekti. 
Toplanan delillerin ardından Gülhan B, erkek arkadaşı Fatih Ö, babası Veysel C, annesi Emine C. (52), kız kardeşi Nilgün C. (32) ve evin gelini Şerife C. yakalandı. Fatih B'nin öldürüldükten sonra gömüldüğü belirlendi.
 
İKİ BEBEĞİN CİNAYETE KURBAN GİTTİĞİ BELİRLENDİ
Hacer K'nın (24) sevgilisi Zekeriya K. (40) ile 2009 yılında dünyaya gelen bebeklerini boğarak öldürdüğü, ortaya çıkmıştı. Bir başka olayda ise, 15 Mart 2009'da yakalanan Arzu D'nin gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya getirdiği kız bebeğini 2008 yılında doğduğu gün elleriyle boğduktan sonra, Karatay ilçesindeki Aslım Çöplüğü'ne gömdüğü öne sürülmüştü. Polis her iki cinayeti de her seferinde çelişkili ifade veren sanık kadınların bekar olması ve sürekli iletişim kurdukları kişilerden yola çıkarak aydınlatmıştı. Yine her iki olayda sanıkların bebeklerini kontrollere götürmemesi üzerine Konya Sağlık Müdürlüğü'nün ilgili yerlere başvurusu üzerine olaylar aydınlatılmıştı. 
Ayşe Demir'in 31 Mart 2010'da ortadan kaybolmasının ardından Demir ile birlikteliğinden üç çocuğu olan Yaşar K. gözaltına alındı. 
Yaşar K'nın Konya-Beyşehir karayolu Kızılören civarındaki dedesine ait arazide öldürüldükten sonra gömüldüğü ortaya çıktı. 
Konya'da 9 yıldır kendisinden haber alınamayan Hüseyin İ'nin, kardeşi tarafından öldürüldüğü ve sonra gömüldüğü ortaya çıkarılmış, olayla ilgili cinayet zanlısı İbrahim İ. ile annesi, babası ve kardeşi gözaltına alınmıştı.
AA
Editör: TE Bilişim