Cesetleri dün bulunan çocuklardan 10 yaşındaki Fevzi Çalı'nın evin tek çocuğu olduğu ve yıllar önce ölen dedesinin adının konulduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Karaman'dan Konya'nın Çumra ilçesindeki akrabalarının yanına ailesiyle gelen 11 yaşındaki Osman Can Kangal, teyzesinin oğlu 10 yaşındaki Fevzi Çalı ile evlerinin önünde oynamaya başladı. Bir süre sonra iki çocuk da ortadan kayboldu. Bunun üzerine çocukların ailesi durumu polise bildirdi. Aile ve polis ekipleri çocukları bulamayınca gece saatlerinde çocukların Çarşamba Kanalı'na düşmüş olabileceği düşüncesiyle Konya'dan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü ekibi çağırıldı. Sabah erken saatlerde aramalara başlayan ekipler, Çarşamba Kanalı'nda çocuklardan Osman Can Kangal'ın cesedini buldu. Aramalara devam eden ekipler, ilerleyen saatlerde akıntıyla sürüklenmiş Fevzi Çalı'nın cesedini de suda buldu. Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetlere otopsi yapıldı. Her iki çocuğun da boğularak öldüğü belirlendi.
EVİN TEK ÇOCUĞUYDU
Hastaneden çocuklarının cansız bedenlerini alan aileler gözyaşı döktü. Yavuz ve Nesli Çalı'nın çok istemelerine rağmen sadece bir çocukları olduğu öğrenildi. Evin tek çocuğu olan Fevzi Çalı'ya, 2000 yılında hayatını kaybeden dedesinin isminin verildiği belirtildi. İkinci bir çocukları olmayan çift, oğullarının cansız bedenini Çumra ilçe mezarlığına defnetti. Acılı olduklarını vurgulayan amca Muammer Çalı, "Fevzi ile akrabaları olan Osman Can'ın dün ortadan kaybolmasının ardından polise kayıp başvurusunda bulunduk. Bizler her yerde aradık bulamadık. Bugün sabah her ikisinin de cesetleri bulundu. Fevzi kardeşimin tek çocuğuydu, çok istemelerine rağmen başka çocukları olmadı. Bu kanal her yıl birden fazla çocuğun canını alıyor. Tel örgüyle acilen önlemler alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTELİ GENÇ HAVUZDA BOĞULDU
Alınan bilgilere göre, “Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu”nda önceki gün akşam saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 1.sınıf öğrencisi Hasan Dilmaç, sınıf arkadaşları ile birlikte önceki gün akşam kapalı yüzme havuzuna giderek yüzmeye başladı.
Kısa süre sonra arkadaşlarını tarafından havuzuna dibinde hareketsiz fark edilen Dilmaç’ı Cankurtaran havuzdan çıkardı. Havuzdan çıkartılan gence önce kalp masajı ve suni teneffüs yapıldı. Ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırılan Hasan Dilmaç, ilk tedavisinin ardından Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Hasan Dilmaç’ın yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybettiği öğrenildi. Dilmaç’ın beklenmedik ölümü ile yasa boğulan ailesi Karaman’a gelirken, Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
OTOMOBİL VE GİTAR TUTKUNUYDU
Ailesini ve Üniversite öğrencilerini yasa boğan olayda, beyin ölümü gerçekleşen Hasan Dilmaç’ın boş zamanlarında otomobil tamir ederek motor tutkunu olduğu ve yine gitar çalma gibi hobileri bulunduğu öğrenildi. Yapılan otopsinin ardından Dilmaç’ın cenazesi memleketi Aksaray’da toprağa verileceği öğrenildi. Havuzda boğularak ölen ve Karaman Kredi Yurtlar Kurumunda kaldığı öğrenilen Dilmaç’ın Cenazesi içinde arkadaşları otobüsle yola çıkarak cenazeye katılacakları bilgi edinildi.

 
Editör: TE Bilişim