Aksaray'da bir ay içinde 6 ayrı iş yerinin soyulması ve şüpheli ya da şüphelilerin yakalanamaması vatandaşları isyan ettirdi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçaslan Mahallesi Bediüzzaman Caddesi üzerinde bulunan 6 ayrı iş yeri yaklaşık bir ay içinde soyuldu. 3 tesisatçı ve komşuları olan diğer 3 ayrı dükkanında soyulduğunu belirten esnaf, hırsızların bulunamaması ve hırsızlık olaylarının devam etmesine isyan etti.
Hırsızlık mağdurlarından tesisatçı Yaşar Sezgin, caddede hırsızların kol gezdiğini ve bunun bilinmesine rağmen halen hırsızlıkların devam ettiğini söyledi. Sezgin, "Caddemizde maalesef hırsızlar kol geziyor. Dükkanlarımızı soyup soğana çeviriyorlar ve hiçbir hırsız bulunamıyor. Aynı caddede burası 6'ıncı dükkan oldu. Yarın herhalde diğer komşularımıza da girecekler. En basit benim 10 bin TL zararım var, toplamını söyleyecek olursak yaklaşık 100 Bin TL kaybımız var. Bizim depomuz teşhir salonu adı altında bir dükkandı. Bundan 15 gün önce depomuzun kapısı kırılarak içeriden sadece para edecek malzemelerimizi çalmışlar. Polis bulmuş ve bize bildirdi. Dükkanım soyulalı 20'inci güne geldik ama hala hırsızlar bulunamadı" dedi.
Bir diğer dükkan sahibi Musa Yasav ise hırsızlıktan bıktığını belirterek, "Yani Artık canımıza tak etti. Polis burada yetersiz kalıyor. Sürekli bir dükkan soyuluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden yardım istiyoruz. Hırsızlığın olduğu günü sabah geldiğimizde kapımız kırıktı. İçeri girip baktığımızda birçok malzememiz çalınmıştı. Dikkat çeken yanı da hep önemli, değeri yüksek malzemeler seçilmiş. En kaliteli malzemelerimiz çalınmış. 3 tesisatçı dükkanımız, bir ucuzlukçu dükkanımız var, yanımızdaki elbiseci ve pide salonu hep soyuldu. Bu hırsızlar her yere giriyorlar. Bu cadde şu anda polisten yoksun kalıyor. Polis burada çok yetersiz. Şu anda hiçbir şey bulunmadı. Sürekli de sorup soruşturuyoruz, bizler de araştırıyoruz ama hiçbir şey bulamıyoruz" diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim